Erdoğan’dan görüşme talep eden Prens'e flaş yanıt!

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Erdoğan'la görüşmek isteyen Suudi Velihaht Prens'e yanıt gecikmedi. İşte ayrıntılar;

Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olduğu iddia edilen Prens Selman, Erdoğan ile görüşmek istiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Gazeteci Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Veliaht Prens'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istediğini Erdoğan'ın 'bakarız' cevabını verdiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği mülakatta Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldüren Cemal Kaşıkçı'nın azmettiricisi olarak gösterilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında önemli bilgiler paylaştı.

'SELMAN SORUMLU TUTULUYOR'

Kaşıkçı cinayetinde birçok kesimin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sorumlu tuttuğunu vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın konuya ilişkin yorumunun hatırlatılması üzerine, ''Trump'ın neden böyle dediğini bilemiyorum. Amerikalıların bizim bilmediğimiz başka delilleri olup olmadığını da bilmiyorum. Bir 'belki' bizim için yeterli değil, emin olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Selman'ın Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebi olduğunu belirterek, "Kendisi Erdoğan'a telefonda Buenos Aires'te görüşme imkanını sordu. Erdoğan'ın cevabı 'bakarız' oldu. Şu an için Veliaht Prens ile görüşmemek için bir neden yok" dedi.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri