Erdoğan'ın ‘Atatürk’ü paradan sildiler’ sözüne jet yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Atatürk’ü paralardan sildiler’ sözlerine CHP’den yanıt gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP döneminde paralara İsmet İnönü'nün resmi basıldı eleştirilerine sert yanıt verdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayın'da düzenlenen törende, "Atatürk ebediyete irtihal ettikten sonra o ana kadar Türk lirası üzerinde Atatürk'ün resmi vardı. Sonra o resim paranın üzerinden kaldırılmış onun yerine İnönü'nün resmi konulmuştur. Onu yapan kim, o zamanki CHP'nin ta kendisidir. Bu tarihten sonraki CHP önce İsmet İnönü'nün daha sonra başına geçen diğer başkanların CHP'si olmuştur. Bugünkü CHP de başındaki malum zatın CHP'sidir. Atatürk'ün mirasçısı olduğu iddia edilen CHP'nin Atatürk'le olan ilişkisi 10 Kasım 1928'de kesilmiştir" açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamalara cevap CHP Milletvekili Yarkadaş’tan geldi. Barış Yarkadaş, sosyal medya platformu Twitter hesabından FETÖ'nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları organizasyonunun madeni paralara basılı fotoğraflarını paylaşarak, "Bu da Recep Tayyip Erdoğan döneminde basılan paralar... Unutmuşsa, kendisine hatırlatalım..." diye konuştu.

İşte Barış Yarkadaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yanıt;

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri