Görmez: Güç, Servet Fani Ahlâk, Adalet Baki

1 milyonluk makam arabasıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları;

1 milyonluk Mercedes'ten sonra 7 Haziran seçimlerinin siyasilerin bir numaralı gündemi haline gelen Mehmet Görmez, Millî Gazete'ye verdiği röportajda Ramazan ayının hatırlatma ayı olduğuna dikkat çekerek şu sözleri söyledi.

"Dünyanın faniliğini, gücün servetin faniliğini hatırlatır. İyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin, adaletin, ahlakın baki olduğunu hatırlatmaya gelir."

İşte Mehmet Görmez'in röportajından bir bölüm...

"Ramazan, yaz sonunda yağıp yeryüzünü tozlardan temizleyen yağmur demektir aslında. Nasıl ki sonbahar yağmuru yeryüzünü kirinden, pasından temizleyip yıkarsa Ramazan ayı da müminlerin yüreklerindeki bütün kirleri öyle yıkar götürür.

Toprağın suya ihtiyacı neyse, insanın, insan kalbinin vahye olan ihtiyacı da odur, vahiy ruhumuzu ve kalbimizi besler. Topraktan yaratılan bedenlerimiz ancak vahyin bereketli yağmurlarıyla yeşerir ve ufkunu genişletir.

Ramazan, her yıl yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’i bizlere yeniden getirir. Yeni bir can, yeni bir ruh üflemek için gelir. Bütün yeryüzünü bir mabede dönüştürür. İradelerimizi eğiten bir mektep, bir okul olur. Bu mektebin gayesi rahmettir, mağfirettir, arınmaktır, takvadır. İnsana, eğitilmiş ve beşerî arzularının egemenliğinden kurtulmuş hür bir irade kazandırmaktır.

-Hocam, dünyevileşme, hep dünyayı görme, yaşama hastalığına Ramazan’da bir çare bulabilir miyiz?

Ramazan bir hatırlatma ayıdır aynı zamanda. Ramazan bize fani olanları hatırlatır. Baki olanları hatırlatır. Dünyanın faniliğini, gücün servetin faniliğini hatırlatır. İyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin, adaletin, ahlakın baki olduğunu hatırlatmaya gelir. Unuttuğumuz bütün değerleri hatırlatmaya gelir. Ramazan bize yanı başımızda sürekli kalbini kırdığımız kardeşimizi hatırlatır. Kaybettiğimiz kardeşlik rüzgarını getirir bize her sene. Örselenen kardeşliğimizi tamir etmeye gelir. Kırdığımız gönülleri yeniden yapmaya gelir."

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri