Gül, 836 yasadan kaçını veto etti?

Köşk'e 2007'de çıkan Abdullah Gül, bugüne kadar önüne giden bütün yasaları onayladı. İnternet sansürü de 'jet' hızıyla onların arasına girdi.

Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül ka­mu­oyun­da “san­sü­r” ola­rak ad­lan­dı­rı­lan in­ter­ne­te iliş­kin ya­sa­yı, Ma­ca­ris­tan zi­ya­re­ti dö­nü­şü jet hı­zıy­la onay­la­dı. Gül, ya­sa­nın iki mad­de­si­nin ye­ni bir ka­nun­la de­ğiş­ti­ril­me­si şar­tı koy­du. Köş­k’­ten çı­kan onay tar­tış­ma­la­rı da be­ra­be­rin­de ge­tir­di. Gül, 2007 yı­lın­dan bu ya­na bü­tün ya­sa­la­rı onay­la­dı.

 

2011’den bu yana veto yok

Köş­k’­e 7 yıl­lık sü­re için­de ağır­lık­lı ulus­la­ra­ra­sı söz­leş­me­ler ol­mak üze­re top­lan 836 ka­nun git­ti. Gül bun­lar­dan sa­de­ce 4’ü­nü ve­to et­ti. İlk iki ve­to 2008’de Ye­min­li Ma­li Mü­şa­vir­lik Ka­nu­nu ve Elek­tro­nik Ha­ber­leş­me Ka­nu­nu­’y­la il­gi­liy­di. Gül, 2009 yılında İş­siz­lik Ka­nu­nu­’nu Mec­li­s’­e gön­der­di. 2011’de ise “Şi­ke Ya­sa­sı­” ola­rak bi­li­nen 6250 sa­yı­lı ka­nunu veto etti.

Hükümet de hızlı davrandı

Gü­l’­ün ar­dın­dan hü­kü­met de Te­le­ko­mü­ni­kas­yon İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı­’nın (TİB) ba­zı yet­ki­le­ri­ni sı­nır­lan­dı­ran ya­sa ta­sa­rı­sı­nı Mec­lis’e ta­şı­dı. Tor­ba ya­sa­da ya­pı­la­cak de­ği­şik­lik­le; Tİ­B’­in özel hayata ilişkin in­ter­net­te ya­sak­la­ma ka­ra­rı al­ma­sı du­ru­mun­da, bu ka­ra­rı 24 sa­at için­de mah­ke­me­ye ta­şı­ma­sı zo­run­lu­lu­ğu ge­ti­ri­le­cek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri