Gül’den PKK bağlantılı adaylar açıklaması Seçilmiş olsalar dahi yetkiler alınır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP, İYİ Parti ve SP listelerinde yer alan PKK ile bağlantılı adaylar hakkında, “Belediye Başkanı da Meclis üyesi de seçilmiş olsa o yetkiler alınır” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Gül, son zamanlarda yaşanan özellikle bazı partilerin meclis aday listelerine yer alan kişileri işaret ederek, ''Kararsız vatandaşlarımız artık 'Maceraya girecek halimiz yok, tecrübe ve istikrarın yanındayız' diye güçlü desteğini ifade ediyor. En fazla Kürt oyunu alan parti AK Parti'dir. Bu seçimde de öyle olacaktır” dedi.

YAVAŞ SEÇİLİRSE ANKARA'DA BELEDİYEYİ HDP YÖNETECEKTİR

Adalet Bakanı Gül, 1 Nisan'dan sonra Sayın Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yöneteceğini ifade ederek, “Sayın Yavaş'a soruyorlar, 'HDP'yi ziyaret edecek misiniz?' 'Onu ajansa soracağız' diyor. 1 Nisan'a kadar ajansa sordun, 1 Nisan'dan sonra HDP'ye mi soracaksınız? Milletimiz bu anlamdaki kirli, örtülü ittifaka asla prim vermeyecektir” dedi.

BUNLAR CHP, İYİ PARTİ VE SAADET LİSTELERİNE GİRMİŞ

Seçilme hakkının anayasada belli şartlara bağlanmış ve kanunlarla düzenlenmiş hususlar olduğuna dikkat çeken Gül açıklamasına şöyle devam etti; “Açık olan konu, terör örgütü desteği yapmaktan dolayı bazı kişilerce bu eylemlerinden dolayı gözaltı olmuş, soruşturmalar devam ediyor. Elbette kesin mahkûmiyet olanlar seçilmeye engeldir. Bu husus YSK'nın elinde olan bir konudur. Fakat şu ortaya çıktı ki, bir şekilde teröre destek vermiş kişiler saklanarak CHP'nin İYİ Parti'nin listelerine birçok illerde örtülü bir şekilde, CHP'nin İYİ Parti'nin Saadet'in listelerine girmiş. Dolayısıyla burada milletimizin rahatsız olduğu konu, HDP'den aday olmuş, fakat listenizde örgüte destek vermiş kişileri listenizde veriyorsunuz. Bu özellikle CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi seçmeninin takdir edeceği ve bu konuda gereken takdiri yapacağına inanıyoruz. Bu örtülü bir şekilde, HDP'nin Meclis'e taşınmasına milletimiz izin vermeyecektir. Kalkıp CHP listeleri üzerinden girmesi, örtülü bir işbirliğini milletimiz açığa çıkarmıştır.”

MİLLETİMİZ BUNLARA KARŞILIĞINI SANDIKTA VERECEKTİR

Yargılamaların devam ederek kesinleşeceğini ifade eden Bakan Gül açıklamasına şu şekilde devam etti; “YSK da itirazlara bakar, inceler ama burada siyasi bir tutum gerekiyor ve buna milletimiz karar verecektir. Kendi ismiyle, partisiyle çıkmayıp, CHP gibi bir partinin içinden HDP çıkması bu ahlaki olmayan bir tutumdur. Milletimiz kendisine karşı yapılan bu kirli işbirliğini açığa çıkarmış, siyaseten bunun bedelini bu kirli işbirliğini yapanlar, aleni olarak yapıp şu şu kişileri aldık dese, milletimizin tercihi saygı duyulacaktır ama; milletimiz karşılığını sandıkta verecektir.”

SEÇİLMİŞ OLSA O YETKİLER ALINIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP, İYİ Parti ve SP listelerinden belediye başkan yada belediye meclis üyesi adayı olanların suçları tespit edilerek sonuçlandıktan sonra yetkilerin geri alınacağını belirterek, “Belediye Başkanı da Meclis üyesi de seçilmiş olsa o yetkiler alınır. Öyle bir mahkumiyet olursa, kamu hizmetlerinden kısıtlılık görevi yapamama gibi sonuçları olabilir. Vatandaşın da bunu göz önünde bulundurması gerekiyor” dedi.

SİYASETCAFE.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri