Harekete geçiyoruz

Fransa Parlamentosunda konuşan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Kobani konusunda atılacak adımları Türkiye'yle görüştüklerini açıkladı.

Fransa’dan da, IŞİD'in Kobani'deki ilerleyişinin durdurulması gerektiğini açıklaması geldi.


Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Kobani için harakete geçtiklerini ve atılacak adımları Türkiye'yle görüştüklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Fabius, “Kobani için harekete geçiyoruz. Sabah saatlerinde Türk mevkidaşımla görüştüm. Fransa Cumhurbaşkanı da bu acil durumda nasıl davranılması gerektiğini Türkiye Cumhurbaşkanı Edoğan ile görüşecek” dedi.

Laurent Fabius

Fabius, kobani'ye ilişkin ABD'yle de yakın temasta olduklarını vurguladı.

Bakan, “Ayrıca Suriye'nin kuzeyinde hava saldırıları düzenleyen ve düzenleyecek olan ABD ile de temas halindeyiz. IŞİD'le savaşan gruplarla işbirliğimizi de artırıyoruz. Örgütün Kobani'den çıkarılması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Uluslararası koalisyonun parçası olarak bir süredir Irak'taki IŞİD hedeflerine hava operasyonu düzenleyen Fransa, Suriye'deki operasyonlara katılmama kararı almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri