HDP mızrağı çuvala sığmıyor Yalanlar ve gerçekler

HDP’li Sezai Temelli CHP Ankara ve İstanbul adaylarının seçilmesi halinde kendilerinin desteği ile olacağı açıklamasına CHP’den yalanlama girişimleri gelmeye başladı. İşte o açıklamalar...

HDP’li Sezai Temelli, katıldığı bir televizyon programında, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ı desteklediklerini açıkladı.

HDP seçmenine seslenen Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için de ‘yanındayız’ mesajı verdi.

GENEL MERKEZ ARASINDAKİ İTTİFAK TABANDAN PATLAK VERİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında Mansur Yavaş için, “Mansur Yavaş bilecek ki, seçilmişse HDP oyları ile seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak seçim yapamaz” sözlerine CHP İstanbul Adayı gündem olmuştu.

Bu açıklamanın ardından milliyetçi seçmenin oylarını kaybetmek istemeyen ve sahte senet skandalı ile her geçen gün kan kaybına uğrayan Mansur Yavaş, apar topar Twitter hesabından yaptığı açıklamayla “Terör örgütleriyle aralarına mesafe koymayanlar bizden uzak dursun” dedi.

Bu açıklamanın Hürriyet gazetesinde haber olmasına tepki gösteren CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile HDP’li Sezai Temelli’nin konuşmalarını yan yana getirdik. İşte açıklamalar. Kim yalan kim doğru söylüyor?

OY İSTEDİĞİM KİŞİLERİN NECİ OLDUĞUNA BAKMIYORUM

Öte yandan, CHP Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş, Habertürk’te Teke Tek Seçim Özel’ programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Yavaş, “(HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin seçimlere ilişkin açıklamaları hakkında): Kendileri terörle alakalarını kesmediği sürece bizimle işbirliği yapamaz. Saçmalamış, tek kelimeyle saçmalamış. Ben Ankara’da yaşayan 6 milyon kişiden oy istiyorum. Kim olduğuna, neci olduğuna bakmıyorum. Biz herkesten oy istiyoruz, kimse bedel ödetemez. Terörle alakalarını kesmedikçe bizden uzak durun diye açık açık söyledik.” dedi.

HDP’LİLERİN BİR KISMINI PKK PENÇESİNDEN KURTARMAK GEREKİYOR

“Ben HDP’lileri terörist olarak görmüyorum” diyen Yavaş, “HDP’lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum, 'Tek adam pençesinden kurtarılması gerektiğini düşünüyorum' gibi bir söz de etmedim. 7 Haziran’da HDP 80 milletvekili çıkarmıştı, 1 Kasım’da 40’a indi. HDP’nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK’nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri