HDP’li vekilden Milli Eğitim Bakanı’na şok sözler

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hakkında flaş ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, eğitim sistemi üzerinden Milli Eğitim Bakanını hedef alarak sert bir dille eleştirdi.

Eğitim sisteminin sürekli değiştirilmesinden dolayı öğrencilerin psikolojik olarak etkilendiğini ifade eden Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, "Lütfen Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları televizyonlara sınav yapılana kadar çıkmasınlar" diye konuştu.

Milletvekili Toğrul, AK Parti iktidarının 2002 yılından beri eğitim sistemini kendi anlayışı doğrultusunda şekillendirdiğini, kendi yaşam biçimine uygun bir hale getirmek için sürekli değişiklik yaptığını,  AKP döneminde en çok bakan değiştirilen bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

Torul, “Her gelen bakan mutlaka bir önceki sistem başka bir siyasi partiye aitmiş gibi bir öncekini yok sayan anlayışla sistemi eleştirmiş. Şimdi böyle bir bakanlık, bu konulardan uzak bir şahsiyete bırakılır mı. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin talebidir. Lütfen Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları televizyonlara sınav yapılana kadar çıkmasın. Bu talebi bende Sayın Bakan'a duyurmak istiyorum. Çünkü her çıktığında öğrencilerde stresi arttıracak açıklamalar yapıyorlar. Üniversite sınavında da aynı şey yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri