HDP’li vekiller de açıkladı Üç büyükşehirde CHP-İYİ Parti adayları desteklenecek

HDP'nin İzmir'deki nevruz kutlamasında terör örgütü PKK sloganları atıldı, HDP'li milletvekilleri İzmir'de AK Parti ve MHP'nin karşısındaki olan CHP-İYİ Parti adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

HDP’nin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamasında terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldı. Etkinlikte PKK’yı simgeleyen bez parçaları açılarak, terör örgütü lehine yazıların yer aldığı afişler asıldı.  

CHP-İYİ PARTİ ADAYLARINA OY VERECEKLER

Etkinlikte konuşan HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "AK Parti ve MHP karşısındaki adayı destekleyeceğiz. İzmir'in hiçbir ilçesinde bile onların iktidara gelmesini istemiyoruz. Karşılarında HDP duracak." diyerek CHP ile İYİ Parti’nin Ankara Adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve İzmir adayı Tunç Soyer’e oy vereceklerini açıkladı.

HDP’li Kılıç, aday çıkarmadıkları Türkiye'nin diğer batı kentlerinde de aynı tutumu sergileyeceklerini söyledi.

PKK’NIN SİYASİ UZANTISI İZMİR’DE CHP ADAYINI DESTEKLEYECEK

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da HDP'nin büyükşehirlerdeki AK Parti ve MHP adaylarının karşısındaki adaya destek vereceği illerin başında İzmir'in geldiğini söyledi.

Kemalbay konuşma yaptığı sırada da sık sık terör örgütü PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

PKK PAÇAVRALARINA KARŞIN 13 GÖZALTI

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise konuşmasını Kürtçe yaptığı etkinlikte, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, etkinlikte terör örgütü PKK sloganları atarak, terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını açtıkları tespit edilen 13 zanlıyı gözaltına aldı.

SİYASETCAFE.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri