Herkes merak ediyor! Yaz kapıda, peki sivrisinekler ile Corona virüs bulaşır mı?

Şu an en çok merak edilen sorulardan bir tanesi, malum yaz kapıda. Yazın ortaya çıkan sivrisinekler yolu ile yeni tip corona virüs (Covid-19) kan yolu ile insanlara bulaşır mı?

Çin'in Wuhan kentinden çıkarak dünyaya yayılan ve şu ana kadar 300 bin kişinin hastalanmasına, 15 bin kişinin de yaşamını yitirmesine neden olan yeni tip corona virüs (Covid-19) sivrisinekler vasıtasıyla kan yoluyla bulaşabilir mi?

Bilim insanları bu soruya şimdilik "hayır" cevabını veriyor ve kan yoluyla corona virüsün bulaşmadığını söylüyorlar.

Havaların ısınmasıyla birlikte sıtma, sindbis, sarıhumma, dang humması, zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerin korona virüs taşıyıp taşımayacağı şu sıralara tüm dünyada insanların merak ettiği konuların başında geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ (WHO)'den yapılan açıklamada, corona virüsün sivrisinekler ya da diğer haşereler aracılığıyla insana bulaştığı yönünde veri olmadığı belirtildi.

Corona virüsün Afrika ve Latin Amerika'da daha düşük seviyede seyrettiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü, bu bölgelerde corona virüsün sivrisinekler aracılıyla bulaştığı yönünde vaka bulunmadığını da vurguladı.

DSÖ, yeni tip corona virüsün kan yolu ya da deriden temas yoluyla buluşmadığını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

"Yeni tip corona virüs (Covid-19) bir solunum yolu virüsüdür. İnsanların öksürmesi ya da hapşırmasıyla bulaşabilir. Ya da bir yüzeyin üzerinde insanların ellerine bulaştıktan sonra, o elin ağız ya da buruna götürülmesi yoluyla bulaşabilir."

 

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Uyarı geldi! Koronavirüsün en sevdiği hava...
Sağlık Bakanlığı'nın Çin'den getirdiği koronavirüs ilaçları: favipiravir
Türk bilim insanlarından korona ile ilgili büyük icat! 15 ülkeye satılıyor

Sağlık Haberleri