Hükümete hukuk eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarını sert ifadeler ile eleştirdi ve hukukun yerlerde süründüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti hükümetine yüklendi.

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, yerel mahkeme ile Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Twitter üzerinden atıştığını ifade etti.

Yarkadaş, yaşanan gelişmelerin ardından hukukun hiç bu kadar yerlerde sürünmediğini, rencide edilmediğini belirtti.

İşte CHP Milletvekili Yarkadaş’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım;

“AKP'nin memleketi getirdiği hale bakın... Yerel mahkeme ile AYM, Twitter üzerinden atışıyor. Hukuk hiç bu kadar yerlerde sürünmemiş, rencide edilmemişti. AYM'nin bu gece hemen toplanıp kararını uygulatması gerekiyor. Şu an hürriyeti tahdit suçu işleniyor.”

İşte Eren Erdem’in Twitter’dan yaptığı o paylaşım;

Bilindiği üzere dün akşam Şahin Alpay ile akademisyen Mehmet Altan’ın tahliye başvurularını değerlendiren yerel mahkemeler, AYM’nin tahliye kararını tanımadı ve tutukluluğun devamına karar verdi.

AYM ise Twitter hesabından mahkeme kararlarına yanıt verdi.

“FETÖ” adı altındaki operasyonlar kapsamında 30 Temmuz 2016’da tutuklanan eski Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay’ın bireysel başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi (AYM), “hak ihlali” gerekçesiyle tahliye kararı vermişti.

Karar üzerine Alpay’ın ve Altan’ın avukatları hızla tahliye başvurusunda bulundu. Başvuruları değerlendiren İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza mahkemeleri, üst mahkeme olan AYM’nin kararını tanımadı ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkemeler, ret kararında AYM kararının kendilerine tebliğ edilmediğini, ayrıca yüksek mahkemenin “tedbir” niteliğinde bir karar vermediğini, sanığa atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu değiştiren bir durum da olmadığını gerekçe gösterdi.

İşte AYM’nin Twitter hesabından yapılan o paylaşımlar;

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri