Hulki Cevizoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu Disiplin Kurulu'na verilip partiden atılmalıdır

Sosyolag- Gazeteci Hulki Cevizoğlu, katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cevizoğlu, " Kemal Kılıçdaroğlu, Disiplin Kurulu'na verilip partiden atılmalıdır. " dedi.

Cevizoğlu, CNN TÜRK'te katıldığı Akıl Çemberi programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden atılması gerektiğini savundu.

Hulki Cevizoğlu, Kemak Kılıçdaroğlu'nun "hatalarımız ile yüzleşeceğiz" açıklamasını değerlendirirken ilginç çıkarımlarda bulundu.

CHP'nin tüzüğünden maddeler okuyan Cevizoğlu şunları söyledi:

 

 

 "Kemal Kılıçdaroğlu CHP tüzüğüne göre, kınama ve partiden atılma suçları işlemiştir. Ekmelettin İhsanoğlu'nun aday gösterildiği tarihten itibaren Kemal Bey'in partiden atılma süreci başlamıştır. Parti tüzüğüne göre, ilkelere uymayan siyaset yapmak, başka adayı desteklemek ve kendi adayını desteklememek partiden ihraç sebebidir. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye destek vermemiştir. Somut ve nesnel olarak bu sabittir. Bunu hem CHP yöneticileri hem Muharrem İnce teyit etmiştir. Bu şartlarda Kemal beyin adaletli davranarak partiden ihracı için kendini disipilin kuruluna sevk edilmesini sağlamalıdır. Adalet böyle olur, Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş yapmasına gerek yok, bunu oturduğu yerden yapabilir. "

 

Hulki Cevizoğlu sözlerine devamla, " Kemal Kılıçdaroğlu, Disiplin Kurulu'na verilip partiden atılmalıdır."  ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri