İmamoğlu'ndan Belediyede kıyım sinyali Önüne çamaşır suyu döktüler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikinci kez göreve gelmesinin ardından ilk mesaisine bugün başladı.

Mazbatasını dün alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah mesaiye başladı.

İBB binası önünde İmamoğlu'nu karşılıyan bir vatandaş yere çamaşır suyu döktü ve "Başkanım, İstanbul'daki kirliliği, çamaşır suyu ve deterjanla temizleyip, tertemiz bir sayfa açıp, halkı şeffaf ve demokratik bir şekilde yönetmenizi istiyorum" dedi.

İşsiz olduğunu belirten vatandaş İmamoğlu'ndan iş istedi. İmamoğlu'nu karşılayanlar temiz ve şeffaf bir yönetim istediklerini belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin ilk gününde gazetecilerle bir araya geldi.

İmamoğlu, Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle atama yetkisi belediye başkanlarından alınıp, belediye meclisine verilmesi ve mahkemenin bu kararı iptal etmesiyle ilgili soruya, ''Belediye başkanına ait bir yetkiyi, belediye meclisine sevk etmenin kanuna aykırı olduğu konusu çok net. Bütün belediyelerin dava açarak mahkeme süreçleriyle bu süreci tamir etmesi çok gereksiz.

Alınan ve gönderilen genelgeyi açıkçası çok anlamlı bulmadık. Bu konuyla ilgili Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'ne başvurumuzu yapacağız. Uyarımızı yapacağız. Kanuni haklarımızı arayacağız. Umarım geri dönüş sağlanır. Çünkü hiç anlamlı olmayan bir genelge'' dedi.

Mesaisinin ilk gününde kameraların karşısına geçen İmamoğlu, şunları söyledi:

"23 Haziran sonrası ilk mesai günümüz. Elbette ki yapacak çok işimiz var. Yoğun bir mesai sürecine başlayacağız. Umuyorum İstanbul'umuzun ve şehrimizin insanlarını ilgilendiren her hususta, bir araya gelip konuşacağımız konular olacak. Bu konuda basına dönük, sizlerin halkımıza eriştirmek istediğimiz tüm konulara dönük, şeffaflıkta üst seviyede olmayı hedefliyoruz. Bu tabii, aynı zamanda sizlerden olan beklentimizi artıyor. Zira, birçok konuyu bizimle beraber paylaşmayı ya da paylaşıp vatandaşa eriştirme noktasındaki köprü vazifeniz İstanbul halkı için çok önemli. Elbette ki, bizim dışımızda basın kurum ve kuruluşlarının elde edeceği bilgiler, sahada yakalayacağı bir takım eksiklikler, hususlar; öneriler, eleştiriler bizi de yönlendirecek ve hizmeti hızlandıracaktır.'

SİYASETCAFE.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul seçim sonucu harekete geçirdi Kandil'in kucağında yeni Anayasa istiyorlar
Atlantik’in dibinde temiz su bulundu

Siyaset Haberleri