İnşaat halindeki evlere seçmen kaydı

2009'daki yerel seçimlerde AK Parti'nin 312 oy farkıyla kazandığı İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki seçmen listelerinde skandal yaşandığı ortaya çıktı.

İlçeye Ümraniye, Sancaktepe ve Kadıköy’den çok sayıda seçmenin taşındığı, kapı ve penceresi olmayan evlerin adres gösterildiği belirlendi. Seçmen kayıtları ve adres beyanlarında usulsüzlük yapıldığını iddia eden CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı,  450 taşıma seçmenin listeden düşürülmesi için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Seçmenlerden 180’inin beyan ettikleri adreslerde oturmadığı tespit edilirken, gerçeğe aykırı adres beyan eden vatandaşların kayıtları donduruldu. Bu kişiler, 30 Mart’taki yerel seçimlerde oy kullanamayacak.

 

Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın tek tek tespit ederek şikayet ettiği gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan vatandaşların seçmen kayıtlarını dondurdu. Bu kişiler 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanamayacak. Kapı ve penceresi olmayan evlerin de adres gösterildiği tespit edildi.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi İstanbul Çekmeköy’e taşıma seçmen tartışması yaşanıyor. İlçeye çevre ilçelerden çok sayıda seçmen taşındığı belirlendi. CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı yaklaşık 450 taşıma seçmen bulunduğunu iddia ederek, bu isimlerin listeden düşürülmesi için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Listeden düşürülmesi talebinde bulunulan 450 kişiden 180’inin beyan ettikleri adreslerde oturmadıkları tespit edildi. 2009’daki yerel seçimlerde CHP’nin 312 gibi oy farkıyla seçimi kaybettiğini hatırlatan CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’ndan avukat Erman Çalışkan, bu yerel seçimler öncesi bir ekip oluşturarak askıya çıkan seçmen listelerindeki isimleri incelemeye aldıklarını söyledi. Yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 800 kişinin seçmen kayıtları ve adres beyanlarıyla ilgili usulsüzlük tespit ettiklerini, 450 kişinin ismini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bildirdiklerini kaydetti. Bazı vatandaşlar, kapı ve penceresi olmayan henüz inşaatı tamamlanmamış bir sitedeki binaları bile adres olarak beyan etmiş. Sahte adres beyanında bulunan kişilerin gerçekte Ümraniye, Sancaktepe ve Kadıköy ilçelerinde ikamet ettikleri belirlendi. Bunun  üzerine İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı bu şahısların seçmen kayıtlarını dondurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri