İnsan kaçakçısı avı! Bu kez onlar yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna’da katıldığı Kiev Güvenlik Formu’nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da düzenlenen Kiev Güvenlik Formu’na katıldı. Ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’da Kiev Güvenlik Formu’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı oturumda terörle mücadelede yapılan en büyük hatanın, terör örgütleri arasında ayrım yapılması olduğunu belirtti. Küresel terörle mücadelede, Türkiye’nin belki de en tecrübeli ülkelerin başında geldiğini belirten Soylu, “Bizim bu noktada gördüğümüz en büyük küresel hata, terör örgütleri arasında ayrım yapılmasıdır. Devletler, kendilerine bir terör örgütünü maalesef partner olarak seçebilmektedir. Terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Oysa bir terör örgütü, sadece terör örgütüdür. Kötülükten başka bir şey üretmez” dedi.

PKK EYLEM YAPAMAZ HALDE

Terör örgütlerine silah göndermenin dünya barışına zarar vereceğini söyleyen Soylu, “Birinci faz olarak ülkemizdeki 2015 seçimleri sonrası, ikinci faz olarak da özellikle dünyanın da yakından takip ettiği 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasındaki terör örgütü üzerinde arttırdığımız saha baskısı ve yaptığımız operasyonlarla finans kaynaklarını da kurutarak özellikle sınırlarımız içinde PKK’yı neredeyse eylem yapamaz hâle getirdik.” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ SIFIR TERÖR

Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün sınırlarımız içindeki ana yapılanmalarını çökertmekle beraber, uyuyan hücre olarak tabir edilen birimlerine yönelik operasyonlarında devam ettiğini belirtti.. “Terörle mücadeledeki nihai hedefimiz, sıfır terör seviyesidir.” dedi.

4 BİN 500 ORGANİZATÖRÜ YAKALADIK

Türkiye’nin son yıllarda göç alma ile ilgili sorunlarına da değinen Soylu, göç yolu üzerinde olduğumuzu, insan tacirlerinin sürekli yeni yollar açmanın peşinde olduğunu belirterek, “2017’de sadece göçmen kaçakçılarının 4 bin 500 organizatörünü yakaladık. 80 milyon nüfuslu Türkiye bu mücadeleyi verirken 500 milyonluk Avrupa Birliği bu konuda bizi hayal kırıklığına uğratmıştır Türkiye olarak biz ‘göçü yönetmek’ tercihini kullandık oysa Avrupa ‘göçü önlemek’ tercihini kullandı.” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri