İsmail Saymaz'dan MİT şehidine büyük saygısızlık: Sert tepkiler aldı

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'ın MİT şehidi için kullandığı ifade çok sert tepkiler aldı. Saymaz'ın, tutuklanan yazarları savunmak adına yaptığı paylaşıma çok sayıda kullanıcı cevap vererek tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Libya'da şehit olan MİT mensubunun bilgilerini ve cenaze merasimini ifşa eden gazeteciler tutuklandı. Kanunca sabit olan " İstihbarat elemanlarının bilgilerinin paylaşılmaz" maddesine rağmen MİT personelinin bilgilerinin ifşa edilmesi doğal olarak yasaya uygun şekilde soruşturma ve devamında tutuklama getirdi.

Tutuklanan gazetecilerin " Haber özgürlüğü" adı altında tutuklanmasına tepki gösteren bazı çevrelerin ise tepki şekilleri saygı sınırlarını aştı.

Bunlardan biri de gazeteci İsmail Saymaz.

Saymaz, gazetecilerin tutuklanmasını eleştirirken MİT şehidine de büyük saygısızlık yaptı.

Saymaz'ın paylaştığı mesajdaki "Bir cenaze haberinden ötürü namuslu gazeteciler tutuklandı" cümleleri en hafif ifadeyle terbiyesizlik ve saygısızlıktır.

Kullanıcılar Saymaz'ın kitap satmak için gündemde kalmaya çalıştığını iddia ettiler.

3 tane kitap satmak için şehit üzerinden prim yapmaya çalışmak da "namuslu gazetecilik" değilidir.

Eleştirinin de bir ölçüsü olmalı. Gazetecileri savunmak adına şehit cenazesi için " Bir cenaze haberi" cümlesini kullanarak, basite alan, değersizleştiren ve normalleştiren ifade, MİT şehidine saygısızlık olduğu gibi, bu fiilin suç olduğunu da kabul etmemektir.

Saymaz ilgili kanun maddesini ve cezasını bilmiyorsa açsın okusun.

 

İşte Saymaz'ın o paylaşımı ve gelen tepki yorumları:

 

Bir cenaze haberinden ötürü namuslu gazeteciler kuşluk vakti evleri basılıp tutuklanıyor. İnsan merak ediyor: Erzincan’da MİT basılıp üç vatansever istihbaratçı yaka paça tutuklanırken neredeydiniz? Kaşif Kozinoğlu, cezaevinde can verdiğinde neden sustunuz?

 

 

 

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri