İsrailli 4 komutana yakalama kararı

10 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskını davasına bakan mahkeme, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabriel Ashkenazi'nin da bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, sanıklardan şikayetçi oldu.

 

Gazze'ye yardım götürmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Siyasi partiler de destek verdi. O dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'a o tuzak kurulmasaydı CHPp'den de çok önemli bir temsilci Mavi Marmara Gemisi'ne binecekti" dedi.

Yıldırım, İsrail askerlerinin hiçbir uyarı yapmadan gemiye saldırdıklarını söyledi.

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail ile yapılan görüşmeler bizi ilgilendirmez. Şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, Askeri İstihbarat Daire Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı çıkardı. Mavi Marmara duruşması ise ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri