İşte zayıflatan yeşiller…

Zayıflamak isteyenler yeşil renkli besinlerle kilo almadan yazın keyfini çıkarın. Peki hangi yeşil besinler kilo vermenize yardımcı? Ayrıntılar haberimizde;

Yazın formda kalmak ya da fazla kilolarından kurtulmak isteyenler, yeşil renk meyve ve sebzeleri sofralarınızda mutlaka bulundurun. Bu besinler hem vücudunuzun vitamin ihtiyacını karşılıyor hem de kilo vermenize yardımcı oluyor.

Sağlığınızı koruyacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek farklı renkteki meyve ve sebzelerle beslenmek uzmanlarında önerileri arasında bulunuyor.

Yeşil meyve ve sebzelerle beslenmenin önemine değinen Diyetisyen Gizem Talay, önemli bilgiler paylaştı. Yeşil beslenerek nasıl kilo verilebileceği hakkında bilgiler veren Talay, yeşil beslenmenin sadece diyet değil, bir yaşam biçimi olduğunu söyledi.

Sebze ve meyvelere yeşil rengini veren maddelerin sağlığa da birçok faydası olduğunu belirten Talay, “'Lutein' adı verilen pigment, güçlü bir antioksidan olup hücreleri serbest radikallerin olumsuz etkileriyle savaşır. Katarakt gibi çeşitli göz hastalıklarından korur, kemikleri ve dişleri güçlendirir” dedi.

İşte zayıflatan ve sağlığımız için yararlı olan o besinler;

1. SEMİZOTU

Semizotu; birçok Asya ve Avrupa bölgesinde yetişen yapraklı bir sebzedir. Sağlığımız için önemli bir vitamin ve minarel kaynağı olan bu sebze tam bir omega-3 deposudur. A vitamininden zengin olan semizotunun kalorisi çok düşüktür.

 

2. DEREOTU
Bilimsel adı 'Anethum graveolen' olarak bilinir. Bu sebze, yüzyıllardır hem mutfakta hem de tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Tam bir antioksidan deposu olan dereotu, bakteri ve mantarla savaşma yeteneği ile birleştiğinde, onu güçlü bir doğal ilaç haline getirir. İçinde bulunan uçucu yağlar, safra ve sindirim sularının salgılanmasını sağlar ve kabızlığı giderir.

Dereotunun bir diğer özelliği ise, gece iyi bir uyku uyumanıza yardımcı olmasıdır. Kalsiyumdan zengin olan bu besin, bir çay bardağı inek sütünün iki katı kalsiyum içerir. Bu özelliği sayesinde kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca sindirimi kolaylaştırdığı gibi ödem atıcı etkisi de bulunmaktadır. 100 gram dereotu yalnızca 18 kkal'dir ve besin lifi içeriğinden dolayı tok tutucu etki sağlar.

3. ERİK

Kilo vermenize yardımcı ve sindirim sisteminize destek olan erik, sağlıklı bileşenler, vitamin ve mineraller içerir. A, C, K vitamininden zengin olan bu meyve, folat içeren bir vitamin kaynağıdır. Yapılan araştırmalara göre, eriğin içerisinde bulunan biyoaktif bileşenler obezite tedavisinde yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda diyabet, kolesterol ve kardiyovasküler hastalıkları da iyileştirdiği gözlemlenen bu besin, sağlıklı ve genç bir cildin korunmasını da sağlar.

4. MAYDANOZ

Romalılar zamanından beri kullanıldığı bilinen maydonoz, tam bir antioksidan deposudur. Maydonoz, vücuda zarar veren serbest radikalleri vücuttan atarak yaşlanmayı geciktirir. A vitamininden zengin olan maydonoz, göz sağlığı için de çok önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin, vücuttaki ödemin atılmasında da son derece etkilidir.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri