İYİ PARTİ’de kongre krizi! Koray Aydın’dan delegelere ültimaton

Meral Akşener başkanlığı'ndaki İYİ PARTİ'de olağanüstü günler yaşanıyor. Genel İdare Kurulu(GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu’nun(MDK) seçilmesi için yeniden kurultaya gidiliyor.


3 Ağustos 2019 Cumartesi saat 11.00’da Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek olan İYİ Parti dördüncü olağanüstü kurultayında bazı partililer, seçimlerin "blok" değil, "çarşaf" yöntemle gerçekleşmesi için yoğun kulis çalışmasına başladı. Seçim yönteminde son sözü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söyleyecek.

 

 

Teşkilatlar genelge ile uyarıldı

 


Kurultay öncesi parti tabanından yükselen "çarşaf" liste talepleri üzerine İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, gönderdiği genelge ile teşkilatları uyardı.

Aydın, “Organların seçilme yöntemi Genel Başkanımızca belirlenecek ve seçimlerden önce zaten ilan edilecektir. Bu karara rağmen bazı il başkanlarımızın ve üst kurul delegelerimizin aranarak Genel Başkanımızın ve divan üyeleri olarak bizlerin adı kullanılarak bilgimiz dahilinde arıyormuş gibi delegelerden imza talep edildiği bilgisi tarafımıza intikal etmiştir” dedi.

 

 

Delegelerin kafası karıştırılıyor

 


Aydın, “Kurultayımızın gündemi bellidir, hangi usul ve esasların geçerli olduğu tüzüğümüzde kayıtlıdır, genel başkanımıza verilen usul belirleme yetkisi gayet açık ve nettir. Bunun ötesinde yapılacak her hareket, suyu bulandırmaya, kafaları karıştırmaya ve birliğimizi bozmaya hizmet edecektir. Hal böyle iken birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yapacağımız ve çok daha güçlenerek çıkacağımız olağanüstü kurultayımız öncesinde, delegemizin kafasını karıştırmaya ve partimizde karışıklık çıkarmaya dönük imza taleplerine itibar edilmemesi önemle rica olunur” dedi.

 

Alınan bilgilere göre, bazı muhalif partililer seçim başarısızlığının aday listelerinden, izlenen politikalar ve alınan yanlış kararlardan kaynaklandığı eleştirisini kurultayda dile getirecek.

 

İYİ PARTİ'nin kongreleri oldukça olaylı geçiyor; 

 

Siyasetcafe.com


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri