Jandarmada tarikat kadrolaşması! 'Süleymancılar ve Menzilciler aynı anda namaz kılmıyorlar'

CHP'li vekil Murat Bakan, 'Devletin içindeki tarikat ve cemaatlerin namaz kılarken bile ayrışan bir yapısı olduğunu görüyoruz. Mesela Süleymancılar ve Menzilciler, Jandarma Genel Komutanlığı’nın camisinde aynı anda namaz kılmıyorlar' dedi.

Kamu kurumlarında artan tarikat kadrolaşmasıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Gerçek Gündem’den Elif Ünsal’a konuşan Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki farklı tarikat müritlerinin camide aynı anda namaz kılmadığını ifade etti.

 

“MENZİLCİLERLE SÜLEYMANCILAR AYNI ANDA NAMAZ KILMIYOR”


Bakan, “Devletin içindeki tarikat ve cemaatlerin mesai saatleri içinde namaz kılarken bile ayrışan bir yapısı olduğunu görüyoruz. Mesela Süleymancılar ve Menzilciler, Jandarma Genel Komutanlığı’nın camisinde aynı anda namaz kılmıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

CHP’li Bakan sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bunun riski şu; tarikatın ve cemaatin şeyhi ile müridi arasındaki ilişkiyi bir saç teli gibi düşünün. Aradaki ilişki bir saç teliyle bağlı, mürit şeyhine o kadar teslimiyet içinde olmalı ki o saç teli asla kopmamalı. Şeyhine karşı geldiği en ufak bir durumu bile hoş görmezler. Bu teslimiyet ‘Bir ölünün ölü yıkayıcıya teslimiyeti gibi bir teslimiyet’ olarak tarif edilir. Devlet içinde böyle bir teslimiyetin kimseye olmaması gerektiği paradoksu, diğer tarafta ise cemaat aidiyeti. Siz komutanınızın mı sözünü dinleyeceksiniz yoksa şeyhinizin söylediklerini mi yapacaksınız? Şeyhinize bir ölünün ölü yıkayıcıya teslim olduğu gibi teslim olmanız gerekiyor, dolayısıyla o cemaat mensubu şeyhi bir gün “tankınızı sürün, uçağınızı uçurun” dediğinde ne komutanını dinliyor ne amirini dinliyor.”


Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri