Kabil canlı bombayla sarsıldı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 5'i çocuk en az 57 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bir intihar saldırısı gerçekleşti.Kabil'in Kale-i Nazır bölgesindeki seçim merkezi'ne yakın olan yerde meydana gelen olayda onlarca yaralılar olduğu bildirildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 5'i çocuk en az 57 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bir intihar saldırısı gerçekleşti. Kabil'in Kale-i Nazır bölgesindeki bir seçim merkezi'ne yakın olan yerde meydana gelen olayda onlarca yaralılar olduğu bildirildi.


İçişleri Bakanlığı, saldırının Kale-i Nazır'daki seçim merkezine kayıt olmak için toplanmış kalabalığı hedef alarak yapıldığını açıkladı. Bölgedeki kalabalığa doğru üzerinde bulunan bombayı infilak ettiren saldırgan, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mecruh'un açıklamasına göre 112 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırıdan sonra birçiok ev ve işyerinde hasarlar meydana geldi ve bölge trafiğe kapatıldı. Saldırı ise terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlendi. Türkiye ise Afganistan'a karşı düzenlenen terör eylemini şiddetle kınadı.


Afganistan'da seçimler 20 Ekim'de yapılacaktı ve seçmen kayıtları 14 Nisan'da başlamıştı. 


siyasetcafe.com 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri