Kartal Anadolu Adliyesi'nde taciz protestosu

3 yıl önce 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan'ın kurduğu Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) çocuk istismarı için mücadelesini sürdürüyor.

3 yıl önce İzmir Menderes’te 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olmuştu.

Saadet Öğretmen, verdiği mücadele ile örnek teşkil ederken, istismara uğrayan mağdur çocuk ve aileleri için Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kurdu.

Dernek istismara uğrayan çocuklarımızın mahkemelerinin takibinin yanı sıra rehabilitasyon desteği de veriyor.

 

HALEN SERBEST

 

UCİM İstanbul dün yine bir kız çocuğuna tacizde bulunan 62 yaşındaki kişinin duruşması sonrasında adliye önünde protesto gösterisi düzenledi.

 

 

Kartal Adliyesi 16. Ağır Ceza'da gerçekleşen duruşmada ailenin yanında yer alan UCİM İstanbul konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı:


Mesajda 'UCİM İSTANBUL olarak, bugün Kartal Adliyesi 16. Ağır Ceza'da gerçekleşen duruşmada ailemizin yanında yerimizi aldık. Kartal davamızda, SANIK BİRKAÇ SAATLİĞİNE EVİNE BIRAKILAN ÇOCUĞUMUZA İSTİSMARDA BULUNDU! Çocuğumuzun istismara uğradığına dair verdiği ifadesine rağmen, SANIK BU DURUŞMADA DA HALA SERBEST! Dava, 22 OCAK 2020 SAAT 11:45'e ERTELENDİ. Biz o duruşmada da ailemizin yanında olacağız. İSTANBUL SES VER! ÇOCUK İSTİSMARINA DUR DE! GELİN HEP BERABER AİLELERİMİZİN SESİ OLALIM! SEN YOKSAN BİR KİŞİ EKSİĞİZ DEMEKTİR!
ÇOCUKLARIMIZ BİZİM YURDUMUZDUR, VATANAMIZDIR. ONLARA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR!'
denildi.

 

 

'DERNEĞİN AMACI İSTİSMARI ÖNLEMEK'

 

Derneğin amacı bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak; her nevi fiziksel, duygusal ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak ve önlemek için :
“çocuk istismar ve ihmali” ile ilgili:

*Bilimsel yöntemlerle bilgi elde etmek ve üretmek,
*Çocuk istismar ve ihmalinin önlenmesi ile ilgili bilgileri yaymak,
*Çocukla ilgili alanlarda çalışanların bilgilerini ve deneyimlerini birbirlerine iletebileceği ortamı sağlamak,
*Gerektiğinde çocukla ilgili alanlarda çalışanlara çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi, istismar ve ihmal edilen çocukların sağaltımı konusunda danışmanlık yapmak
*Çocuk istismarı ile ilgili açılan , açılacak ve devam eden her türlü şikayet , dava ya da hukuki iş ve işlemde istismar mağduru çocuklara hukuki yardım sağlamak , dava ve işlerini takip etmek, yardım ve destek olmak..'

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri