‘Katil Devlet’ diyen Nagehan Alçı’ya tepki büyüyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın TV programında canlı yayın sırasında Türk Devleti’ne “Katil” demesi çok büyük tepki gördü.Toplumun her kesiminden Alçı’ya karşı eleştiriler yapılırken tepkiler gittikçe büyüyor.

Türk Devleti’ne “Katil” damgası vurmaya cüret eden Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya büyük tepki var.

Habertürk yazarı Alçı’nın canlı yayında “Bu devlet bal gibi katil devletti” sözlerinden sonra birçok kesiminden ve sosyal medya kullanıcılarından yoğun tepkiler geliyor.

 

Nagehan Alçı’nın toplumda büyük tepkilere yol açan sözleri:
"Devlet şayet katil devletse ona katil devlet denir. 1990'larda Türkiye katil bir devlete sahipti. 17 bin faili meçhul cinayet yaşandı. 17 bin faili meçhulun olduğu devlet bal gibi katil devlettir."

 

MHP’DEN ALÇI’YA TEPKİ: HAİN

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Alçı’ya hain dedi.

Yönter; Alçı’ya tepki göstererek, “Türk devletine katil demek hainliktir… Alçı sözüm sana” cümlelerini paylaştı.

 

 

AK PARTİ’DEN TEPKİ: BU BİR SUÇTUR

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, 1990'lı yıllardaki terörle mücadeleyi anlatırken 'katil devlet' ifadesini kullanan Nagehan Alçı'ya tepki göstererek onu özür dilemeye davet etti: Tayyar: " Katil Devlet' ifadesi, tüm halkıyla bir ülkeyi kapsar ve bu bir suçtur." İfadelerini kullandı.

 

EMEKLİ TÜMGENERAL YAVUZ: ‘ALÇI FETÖ ARTIĞI’

 

Nagehan Alçı’ya sert tepki gösteren Yavuz, o varsa ben yokum dedi. Nagehan Alçı'yı 'FETÖ artığı' olarak nitelendiren Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Alçı'nın bu açıklamasının ardından canlı yayınlara katılmayacağını açıkladı. Yavuz, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "HaberTürk’ün, izleyicileri nezdinde kendilerine de zarar veren FETÖ artığı Nagehan Alçı’yı el üstünde tutan yaklaşımları devam ettiği sürece yayın davetlerine katılmayacağım" ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL MEDYA’DA TEPKİLER

Alçı’ya sosyal medyada da yoğun tepkiler var. Twitter kullanıcıları Alçı’nın yargılanmasını ve Habertürk’ten kovulmasını içeren paylaşımlar yapıyor.

 

NAGEHAN ALÇI YARGILANSIN

 

Alçı’ya yapılan eleştiriler, #NagehanAlçıYargılansın başlığı ile kısa sürede TT oldu.

 

İşe o paylaşımlardan bazıları:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri