Kerkük'e Kürdistan bayrağı çektiler!

Kerkük İl Meclisi'nde, sözde Kürdistan bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili tasarı, Türkmenlerin ve Arapların boykotuna karşın onaylandı.

Irak’ın Kerkük ilinde resmi binalara sözde Kürt bayrağı çekilmesi kabul edildi. Önerinin benimsendiği Kerkük İl Meclisi oturumu, Türkmen ve Arap temsilcilerince boykot edildi.

 

Rudaw İngilizce, Kerkük İl Meclisi’nin bugün yaptığı oturumda ildeki devlet binalarına “Kürdistan bayrağının çekilmesini” onayladığını bildirirken “Böyle bir adımın kentin çeşitli bileşenleri arasında ihtilaf yaratabileceği kaygılarının ardından Türkmen ve Arap temsilcileri, oturumu boykot ettiler” dedi.

 

Haberde “tarihi oylama” olarak nitelenen oturumun ardından konuşan Kerkük İl Meclisi’nin Kürt üyelerinden Almas Fadil Agha'nın, “Kerkük Kürdistan’ın kalbidir. Kürdistan bayrağı çekildiğinde Kürdistan Bölgesinin bir parçası olduğumuz demek” sözleri yansıtıldı. Bu sözlerin ardından Kerkük İl Meclisi'ne Kürdistan bayrağı konuldu ve Kerkük Kaymakamlığı'na Kürdistan bayrağı çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri