Kılıçdaroğlu'dan İstanbul için Kaftancıoğlu kararı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler Ankara, İstanbul ve İzmir il kongrelerine çevrildi. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; Kemal Kılıçdaroğlu Ankara, İstanbul ve İzmir’de tek aday olmasını önemsiyor.

CHP’de 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak kurultay öncesinde gözler Ankara, İstanbul ve İzmir il kongrelerine çevrildi. CHP kulislerinden sızan bilgilere göre; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Ankara, İstanbul ve İzmir’de adayını işaret etti ve tek aday olmasını önemsediğini ifade etti.

CHP’de 28-29 Mart 2020 tarihlerinde yapılacak 37. Olağan Kurultayı için hazırlıklar sürüyor.

İlçe kongrelerinin ardından İl kongreleri 3 Şubat 2020 - 2 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak. Kurultay öncesi gözler; Ankara, İstanbul ve İzmir il kongrelerine çevrildi.

Kılıçdaroğlu; Ankara, İstanbul ve İzmir için tek aday düşünüyor
CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; Genel Başkan Kılıçdaroğlu; Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanlığı için tek adayı önemsediğini ifade etti. Genel Merkez’in kritik il ve büyükşehirlerdeki kongrelerde de tek adayla gidilmesi eğilimi bulunuyor.

İstanbul'da Canan Kaftancıoğlu
CHP İstanbul 37. Olağan İl Kongresi 9 Şubat 2020 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, adayının İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğunu söyledi. İstanbul’da terör sevici Kaftancıoğlu’nun karşısına aday çıkması beklenmiyor.

Parti yönetiminde, “Başarılı il başkanlarımızla devam etmeliyiz. 25 yıl sonra İstanbul’u kazanmış bir il başkanı başarılıdır” değerlendirmesi yapılıyor.

 

 

Ankara'da çok adaylı bir yarış bekleniyor
CHP Ankara İl Kongresi 16 Şubat Pazar günü yapılacak.

Ankara İl Başkanlığı seçiminde birden fazla adayın çıkması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da adayının Parti Meclisi üyesi Ali Hikmet Akıllı olduğu mesajını verdi.

İzmir'de mevcut başkan öne çıkıyor
CHP İzmir İl Kongresi 8 Şubat 2020 Cumartesi günü Kültürpark içinde bulunan Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel’i aday olarak işaret ettiği ve devam etmesini istediği öğrenildi.

CHP kulislerine göre bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bazı milletvekillerinin mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’e itirazları için Genel Merkez devreye girdi. Kılıçdaroğlu, Deniz Yücel ile görüştü ve “Tunç Soyer ve milletvekillerinin talepleri gözetilsin” mesajını verdiği öğrenildi.

İzmir’deki sıkıntı devam edince Genel başkan yardımcıları İzmir’e gitti ve Deniz Yücel ile görüştü. İzmir’de sorununun çözüldüğü, tek adayın çıkacağı ve Deniz Yücel ile devam edileceği öğrenildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri