Libya’da flaş gelişme: Hafter Türkleri esir aldı

Libya’da bir şirketin satın aldığı ve su altı kazılarında kullanılan bir tarak gemisinde çalışan 6 Türk denizci Hafter’e bağlı illegal güçler tarafından esir alındı.

Libya’da bir şirketin satın aldığı ve su altı kazılarında kullanılan bir tarak gemisinde çalışan 6 Türk denizciden dün akşamdan beri haber alınamıyor.

 

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “6 Türk vatandaşının alıkonulması haydutluk ve korsanlıktır” ifadelerini kullandı.

 

Bakanlık açıklamasında “Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” denildi.

Bir iddiaya göre, altı denizci gemide görev yaparken tutuklandı.

 

KOSDER’E İMDAT ÇAĞRISI

Türk personelden birisinin Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’ne (KOSDER) yardım çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Denizcilik dergisinin haberine göre mürettebatın KOSDER’e, “Dün akşam askerler geldi. Gemileri aradılar ve tüm personeli alıp karakola götürdüler. 3-4 saat sonra toplama kampına getirdiler.

 

Bulunduğum bölgede başka Türkler de var. Bulunduğumuz bölge güvenli değil. Ülkemize dönmek istiyoruz. Ulaşabileceğiniz makamlar varsa yardımlarınızı bekliyoruz” dediği bildirildi.

 

 

 

TEHDİT ETMİŞLERDİ

Son olarak, Libya’nın doğusundaki Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun lideri Halife Hafter’in “Beşayir” lakaplı sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari, Libya Hava Kuvvetleri’nin, ülke karasularına yaklaşan tüm Türk gemilerinin hedef alınması yönünde talimat verdiğini,

 

Libya Kara Kuvvetleri’nin de Türk hedeflerini düşman hedefleri olarak gördüğünü açıklamıştı.

 

 

 

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA: HEMEN SERBEST BIRAKIN

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari'nin, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi saymakla tehdit etmesine ilişkin,

 

"Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçlerce altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir.

 

Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir"

ifadeleri kullanıldı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri