Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş tweet açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ‘Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS) önümüzdeki yıl da süreceğini belirtti. Bakan Selçuk, “Okullar arasında eşitsizliği azaltmak gerekiyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ‘Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS) önümüzdeki yıl da süreceğini belirtti. Bakan Selçuk, “Okullar arasında eşitsizliği azaltmak gerekiyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk , LGS’nin önümüzdeki yıl da süreceğini belirterek, ‘‘Okullar arasında eşitsizliği azaltmak gerekiyor. OECD ülkeleri arasında okullar arasında eşitsizlik yüzde 60 oranıyla en yüksek Türkiye’de. Bu eşitsizliği azaltmazsak sınav baskısını ortadan kaldıramayız’’ dedi.

Önceki akşam eğitim editörleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un sorulara verdiği yanıtlardan ve açıklamalarından satır başları şöyle:

LGS yerleştirmelerinde velilerimiz sakin olsunlar, huzurlu olsunlar. İkinci ve üçüncü yerleştirmelerde bir rahatlama olacak. Nisan ayında çıkan kılavuz var. Bunun kelimesine bile dokunamıyoruz. Bir kelimesine dokunsak bu kez sınav iptal edilecek. ‘Bu kılavuzu biz yazmadık’ diyerek de çekilemeyiz. Bu kılavuz sanki ‘nasıl olmasın’ diye hazırlanmış. Ama şunu da unutmamak gerek, kılavuzu biz yazmış olsaydık da her koşulda mutsuz olacak bir kesim olacaktı.

LGS KALDIRILACAK MI?

Seneye de LGS var. Ama sonraki senelerde sürüp sürmeyeceğini ekim ayında yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Çünkü üzerinde çalıştığımız yeni bir sistem var. Asıl hedefimiz kuralı yeni başlayanlara koymak, ortadakilere, bir sisteme başlamışlara yeni kural getirmemek.

YOL HARİTASI EKİM’DE

Ekimin ilk haftası makro bir plan açıklayacağız. Bununla topluma karşı taahhüt altına girmek istiyoruz. Neler yapılacağı, nasıl takip edileceği, tasarım belli. Bu yol haritasını açıklayacağız.

PISA’DAN ÇEKİLMEYECEĞİZ

PISA’dan çekilmeyeceğiz. Bazı iyileştirmeler yapacağız. O yarışta varız. Öğretmen yetiştirme kaynağını toparlarsak en geç iki sene içinde iyi sonuçlar alırız.

ÖZEL OKULLARA YATIRIM YOK

Benim için ‘özel okulculuktan geliyor, özel okulları patlatacak’ diyorlar. Bu olabilir mi? Toplumun dokusu bozulur. Ben özel okullara yatırım yapmayacağım. Nitelik artırmak var nicelik değil.

TWEET’LERİ SİLMEM

Benim tweetlerimi gözden geçirdiler. Kaldıracak mıyım diye beklediler. Ben onları kaldırmam. Kaldıracak kadar seviyesiz değilim. Bu benim duruşum. Bu duruşun kırılganlığı çok yüksek, strese çok gelemiyor bu duruş. Çatışmalar, dedikodular olabilir. Ben legal olanla mücadele ederim.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Öğretmen yetiştirme sistemi su gibi akıyor. Ama bu kadar çok öğretmen yetiştirmek gerekiyor mu? Öğretmenliğe hibrit bir model getirmek gerekiyor. Birkaç konsept üretmek gerek. Eğitim fakültelerinin farklılaştırılması gerekiyor. Bugün atanamayan öğretmen kavramı gelişti. Bu genç insanlara yazık. Onların ne suçu var? Suçlu olan, çözüm üretmeyen bizleriz. Bu öğretmenlerin sayıları 650 bin civarında. Ama en talepkâr olanlar benim tahminim 100 bin civarında. Türkiye bunu 4-5 senede döndürebilir.

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

ABD'nin savaş uçakları Yunanistan'da
İran'dan net tavır! Türklerin daima yanındayız
Altın için şok analiz!

Gündem Haberleri