Milli İradenin adayı

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, başörtüsü konusundaki düşüncelerini açıkladı: Başörtüsü haktır, bu hakkı 28 Şubat'ta savunduğum için üniversitedeki kürsüm kapatıldı.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için 'çatı aday' olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara'da siyasi parti liderleriyle görüştü. CHP, HDP, BBP, DSP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleriyle bir araya gelen İhsanoğlu'nun son durağı Milliyetçi Hareket Partisi oldu. İhsanoğlu ve MHP lideri Bahçeli, görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçti.

"Başörtüsü savunan az sayıda kişiden biriydim"

İhsanoğlu, bir gazetecinin "Başörtüsü ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz" sorusunu, başörtüsünü savunması nedeniyle 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlatarak yanıt verdi. İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Ben üniversitede öğretim üyesiyken, bölüm başkanıyken İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü kızlarımızın haklarını müdafaa eden çok az sayıdaki öğretim üyelerinden birisiyim. Benim 28 Şubat döneminde yaptığım bu savunma benim kürsümün kapatılmasına ve benim o günkü baskı karşısında üniversiteden 10 sene erken ayrılmama sebep olmuştur. Bunun aksini söyleyenler ya gerçekleri bilmiyorlar ya gerçekleri kendi hayallerindeki gibi görmek istiyorlar. Başörtüsü haktır. Başörtüsü, kadınlarımızın, kızlarımızın istediği şekilde olması lazım gelir. Bu bir kendi yorumlarıdır, gelenekten gelen bir şeydir. Ona saygılı olmak, ben bu hakkı müdafaa eden çok az sayıdaki insanlar... O zaman 'selamet der kenarest' diyenlerin bugün kalkıp da böyle bir şey söyleme hakları yoktur."

"Milletimizin adayı olarak kabul görmüştür"

Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ise, İhsanoğlu'nun "milletin adayı olarak genel kabul gördüğünü belirtti:

"Türkiye'de milletimizin aziz bir evladı, değerli bir bilim insanı, uluslararası alanda Türkiye'yi fevkalade temsil etmiş bir şahsiyet olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi, cumhurbaşkanı adayı olarak milletimize takdim edilmiştir. Değerli bilim insanımız, milletimizin aziz evladı, milletimizin adayı olarak genel kabul görmüştür. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler böyle bir işaret göstermektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri