Nazarbayev'in eski damadı cezaevinde intihar etti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, eski damadı Rahat Aliyev, Avusturya'nın başkenti Viyana'da tutulduğu cezaevinde dün gece intihar etti.

Nazarbayev’in büyük kızı Dariga’nın eski eşi olan Aliyev, iki bankacının öldürülmesine ilişkin görülen davanın sanığı olarak ülkesine iade edilmeyi bekliyordu.


Viyana Cezaevi gardiyanları salı sabahı hücreye girdiklerinde Aliyev’in cesediyle karşılaştı. Medyaya yapılan açıklamada Aliyev’in hücresinde intihar ettiği belirtilirken, intihar şekline ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.  


Dariga Nazarbayeva ile eski eşi Rahat Aliyev.

Rahat Aliyev ile Nazarbayev’in kızı Dariga 1983’te dünyaevine girdi. Mutlu beraberlik Kazakistan’da iki bankacının öldürüldüğü 2007 yılına dek sürdü. Cinayetlere damatlarının adının karıştığını öğrenen Nazarbayev, özel kararname imzalayarak 12 Temmuz 2007’de evliliği geçersiz ilan etti. 

Bu tarihten sonra Kazakistan ve ardından Interpol aracılığıyla dünya çapında aranmaya başlayan Aliyev, 2014’te Viyana’da teslim olmuştu.


Nursultan Nazarbayev, kızı Dariga ile Rahat Aliyev'in evliliğini özel kararnameyle sonlandırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri