Obama'dan Kritik Türkiye Açıklaması

Amerika Başkanı Barack Obama, başkan seçildiğinden bu yana 3. kez halka seslendi ve ülkesinin terörle savaşacağını, sonunda kazanan taraf olacağını söyledi. ABD Başkanı. konuşmasında Türkiye'nin Suriye sınırını kapatacağını da söyledi. Obama, ülkesindeki

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta Kaliforniya eyaletinin San Bernardino kentinde yaşanan ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, "terör tehdidi" başlıklı bir ulusa sesleniş konuşması yaptı.


Çalışma makamı olan Oval Ofis'ten yaptığı ve teelvizyonlarda canlı yayınlanan konuşmada Obama, saldırının 'masum insanları öldürmeye yönelik bir terör eylemi' olduğunu belirtti.

"Özgürlük korkudan daha güçlüdür" diyen ABD Başkanı, Amerikan halkının bölünmesinin radikallerin işine geleceği uyarısında bulundu.
 
 
Obama ABD'deki silahlanma yasalarına da atıfta bulunarak, potansiyel saldırganların silaha ulaşımının zorlaştırılması gerektiğini savundu.
 
 
'ABD'nin değişen terör tehdidinin üstesinden geleceğini' belirten Obama, bununla mücadelede Müslüman toplumları müttefik olarak yanlarında tutmaları gerektiğine dikkat çekti.
 
 
Obama, "Bunun ABD ile İslam arasında bir savaşmış gibi nitelenmesine izin veremeyiz" dedi.
 
 
"Hangi ülkede olurlarsa olsunlar teröristlerin peşindeyiz"
 
 
ABD Başkanı, IŞİD'e karşı mücadelede ellerindeki tüm güç unsurlarının kullanılacağını, "Amerikan ordusunun hangi ülkede olurlarsa olsunlar teröristlerin peşinde olacağını" belirtti.
 
 
Ülke içinde alınacak önlemlerin de artırılacağını, Dışişleri ve İç Güvenlik Bakanlıklarına, vize muafiyet programlarını gözden geçirme talimatı verdiğini söyledi.
 
 
Bu, Obama'nın 7 yıldır süren başkanlığı süresince Oval Ofis'ten yaptığı üçüncü halka sesleniş konuşması.
 
 
Oval Ofis'ten ulusa seslenişler, sadece ülke genelinde çok önemli sayılan olaylarla ilgili olarak yapılıyor.
 
 
ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, 3 Aralık'ta San Bernardino kentinde düzenlenen saldırıyı "terör eylemi" olarak inceliyor.
 
 
İki saldırgan uzun namlulu silahlarla engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna saldırı düzenlemişti.
 
 
FBI Direktörü James Comey, saldırıyı gerçekleştiren çiftin radikalleşmiş oldukları yönünde belirtiler olduğunu belirtmişti.
29 yaşındaki Tashfeen Malik ve 28 yaşındaki eşi Syed Rizwan Farook, 21 kişinin de yaralandığı saldırının ardından polisle girdikleri çatışmada öldürülmüşlerdi.

Kaynak: BBC Türkçe

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri