'Okulların anahtarı onlara mı bırakılacak?'

Salgın döneminde eğitimde yaşananlar bir yana, dini vakıf ve dernekler okulları denetimleri altına almak için çok sistemli çalışmalar yürütüyor.

Salgın döneminde eğitimde yaşananlar bir yana, dini vakıf ve dernekler okulları denetimleri altına almak için çok sistemli çalışmalar yürütüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sanki binası...

Bu iddiaların sahibi gazeteci Saygı Öztürk bugünkü Sözcü gazetesinde, "Milli Eğitim Bakanlığı, sanki binası, öğretmeni yokmuş gibi gizli protokollerle eğitimi yavaş yavaş bu vakıf ve derneklere bırakıyor. Eğitimle ilgili yapılan toplantılarda il müftüleri, milli eğitim müdüründen daha çok söz sahibi oluyor." diye yazdı.

"Bazı derneklerin, cemaatlerin temsilcileri kendi aralarında toplantılar yapabilir. Ama bunu resmiyete dönüştürmesi, özellikle milli eğitim müdürlerinin toplantıya katılmasının uygun bir tutum olmadığını" yazan Saygı Öztürk,  “Eğitime Destek Platformu-EDEP” çatısı adı altında örgütlenmiş ve il ve ilçelerde toplantılar yapan  Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hatipliler Derneği, TÜGVA gibi kuruluşların öncülüğünde okullarla toplantılar yapıldığını ve her toplantının “Olmazsa olmazı” il müftüsü olduğunu yazarak  bu kuruluşların  sosyal medya paylaşımından bazı bilgileri aktarıyor:

"Amasya Ensar Vakfı olarak bizlerin de üyesi olduğu Eğitime Destek platformu toplantımıza Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı Enes Emmioğlu, İl Müftümüz Durmuş Ayvaz hocamız, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Coşkun, İlim Yayma Cemiyeti İl Başkanı Eyüp Müjde, TÜGVA il Başkanı Süleyman Gökçe, AHİMDER İl Başkanı İbrahim Aslan da katıldı. Güzel ve verimli bir toplantı icra ettik. Allah hayırlara vesile kılsın inşallah."

Saygı Öztürk, yazısını, "Gelişmeler, okulların anahtarının gelecekte bu vakıflara, derneklere bırakılacağını gösteriyor. Şaşırmayın ve dikkate alın." uyarısıyla bitiriyor.

Siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri