Özel güvenlik için flaş karar

Büyükelçi suikastından sonra özel güvenlik sektöründe FETÖ alarmı verildi. Firmalar şimdi hem mevcut çalışanlarını hem de işe yeni alacakları emekli asker ve polisleri sorgudan geçirmeye başladı.

Sabah'ın haberine göre; Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikaste uğramasının ardından özel güvenlik sektörü de kırmızı alarma geçti. Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği ile Securitas'ın Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, yaşanan olaylardan sonra güvenlik talebinde yüzde 10 artış olduğunu söyledi. Kösereisoğlu, hain suikasttan sonra özel güvenlik sektöründe çalışan 7 bin 500 karar verici konumdaki emekli polis ve askerle ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kaygısı oluştuğu bilgisini de paylaştı. "Devlete 20-30 yıl hizmet vermiş emekli asker ya da polisler bu sektörün vazgeçilmez işgücüydü. Bunlara 'Vatanını seven adam' olarak bakıyorduk. Hepsi karar verici konumda" diyen Kösereisoğlu, kamudaki polisin dahi sorgulandığı bir dönemde kendilerinin de bu kişileri sorgulamak durumunda olduğunu söyledi.


KENDİNİ SAKLAYAN OLABİLİR


Emniyet'ten ellerine ulaşan 'meslekten ihraç edilenler' listesi olduğunu ancak liste dışında olup kendini saklayanlar olabileceği ihtimalinin kendilerini kaygılandırdığını belirten Kösereisoğlu, "Yeni işe alımlarda çok zorlanıyoruz. Resmi izi olmayan birini yaftalamak çok zor" dedi.

Kamu-özel sektör birlikte çalışacak Kösereisoğlu, Antalya’da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ve 20 farklı ülkeden ilgili temsilcinin bulunduğu toplantıda özel güvenlik elemanlarına terör eğitimi verilmesi için ek bir bütçe çıkarılması kararı alındığını kaydetti. Kösereisoğlu, şu bilgileri verdi: "Toplantıda özel güvenlikle resmi güvenlik görevlilerinin işbirliği yapmaları özellikle 'soft target' denilen insan kalabalığı yoğun olan havaalanı, otobüs ve tren garı, AVM gibi alanlarda güvenliğin sağlanması için akredite kanallardan bilgi aktarımı sağlanması ve bilgi sızıntısının önüne geçilmesi konusunda ortak bir karar alındı. Risk durumunda kamu-özel güvenlik personeli birlikte hareket edecek."


REŞAT PETEK BU İŞE ÇOK BOZULACAK?

 

Rus Büyükelçisi’ne yapılan suikast sonucu yeniden gündeme gelen Özel Güvenlik Şirketlerinin durumu ile ilgili odatv’de çıkan bir haberde Özel Güvenlik Şirketi bulunan TBMM’deki Darbeyi Araştırma Komisyonu Başkanı AK Partili Reşat Petek hedefe konuldu.

 

Odatv’de çıkan haber şöyle:

 

Hükümete yakın Sabah gazetesi “Havaalanında FETÖ’cü güvenlikçi temizliği” başlığıyla bir haber geçti. Barış Şimşek imzalı haberde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün 45 havaalanının güvenliğini sağlayan Akdeniz Güvenlik Şirketi ile yolları ayırdığı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada havalimanlarında şuan görevli 2 bin 850 güvenlikçiden 72'sinin FETÖ ile irtibatlı olduğu, FETÖ'cülerin özellikle Türkiye'nin dışarıya açılan kapıları olan İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanları'nda konuşlanarak kendilerini gizledikleri ve görevden uzaklaştırılan FETÖ'cülerin yoğunlukla X-Ray, kapı tipi ve el tipi metal arama detektörlerinin kontrol işlemlerinde görevli oldukları kaydedildi.

 

Yandaş mahallenin yeni yazdığı, emniyetin, DHMİ’nin, Ulaştırma Bakanlığı’nın daha yeni aldığı bu önlem öncesinde neler olmuştu?


AKDENİZ GÜVENLİK İSMİ İLK KEZ HANGİ OLAYLA GÜNDEME GELDİ


Tarih 31 Mart 2015.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne kendilerine avukat süsü vererek girenler, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı öldürdüler. Adliye baskını sonrasında Odatv, devletin yeni fark ettiği Akdeniz Güvenlik’i işaret etmişti. Savcı Kiraz’ı öldürenler adliyeye kendilerine avukat süsü vererek girmişlerdi.

 

Odatv, Savcı Kiraz cinayetinden iki gün sonra sayfasına taşıdığı haberinde şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“Avukat kimlikleri üzerinde bir cip bulunuyor. Avukatlar adliye içersindeki güvenlikten geçerken bu kimliklerini okutuyorlar ve bu sayede o kişinin avukat olup olmadığı ortaya çıkıyor. Yani 31 Mart’ta adliyedeki özel güvenlikler, savcıyı rehin alanların kimliklerini okutmasını isteselerdi, sahtecilik ortaya çıkacak ve o isimlerin avukat olmadığı ortaya çıkacaktı. Bu yolla Savcı Kiraz’ın öldürülmesinin önüne de geçecekti.”


Evet… Savcı Selim Kiraz’ın öldürüldüğü Çağlayan Adliyesi’nin güvenliğini de Akdeniz Güvenlik sağlıyordu. Cinayet sonrasında adliyenin güvenliğinden sorumlu Akdeniz Güvenlik Şirketi hiç tartışılmamıştı. Çünkü Kiraz cinayetinden 4 ay önce Akdeniz Güvenlik’in sahibi Necmettin Şimşek, ASKON’un “Asil Duruş” ana temalı genel kurulunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ödül almıştı.


DARBE SONRASINDA SONER YALÇIN UYARDI


Gülen Cemaati’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından konuya ilişkin Gazeteci / Yazar Soner Yalçın da çarpıcı bir yazı kaleme almıştı.

 

Soner Yalçın 16 Eylül 2016 tarihinde Sözcü gazetesindeki köşesinde Akdeniz Güvenlik’e işaret etmişti.

 

Yalçın yazısına “Adliye'den savcıyı, hakimi ve hatta mübaşiri bile FETÖ mensubu diye atıyorsun, gözaltına alıyorsun ve hatta tutukluyorsun.


Peki…


Adliye'nin güvenlikçileri kim, biliyor musun? Yani… Adliye Sarayı'na savcıyı, hakimi, mübaşiri ve hatta çaycıyı bile yerleştiren FETÖ'nün güvenlik görevlisi meselesini atladığını mı düşünüyorsun?” şeklindeki soruları sorarak başlamıştı.


Yazısına “Bu FETÖ'nün özel güvenlik şirketleri olmadığını mı sanıyorsun?” şeklindeki soruyla devam eden Soner Yalçın, şöyle devam etmişti:


“Tehlikenin farkında değilsin ne yazık ki! Bir örnek vereyim:

 

Devlet Hava Meydanları güvenliği bunlara emanet. Yani…

 

Havaalanının çevre ve tel örgü emniyeti;

 

Havaalanının haberleşme, santral, elektrik santrali, seyrüsefer sistemi emniyeti;

 

Havaalanının yakıt ikmal depolarının emniyeti;

 

Havaalanının apron giriş ve çıkış kontrol noktalarının emniyeti;

 

Kişilerin usulüne uygun X-Ray, kapı tipi ve el tipi metal arama dedektörlerine yönlendirilmesi, X-Ray görüntüleme sistemleri ile bagaj arama, arındırılmış salona giriş kontrol hizmeti, yolcu ve bagaj kontrol işlemi ile şüpheli bagajların tarama işlemleri, araç park yerleri, idari büro katları gibi tüm güvenlik emniyeti bunlara emanet!

 

Özel güvenlik şirketleri her yerdeler: Örneğin…

 

Türk Telekom gibi hassas kurumların güvenliği bunlara emanet.

 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gibi hassas kurumların güvenliği bunlara emanet.”

 

Soner Yalçın yazısının son bölümünde Akdeniz Güvenlik ile AKP milletvekili ve Meclis’in 15 Temmuz darbesini araştırmak için oluşturduğu komisyonun başkanı olan Reşat Petek bağlantısına dikkat çekmişti.

 

Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalarda Gülen Cemaati’nin tezlerini kanal kanal gezerek anlatan Reşat Petek’e vurgu yapan Yalçın, Akdeniz Güvenlik’e ilişkin yazısını şöyle bitirmişti:

 

“FETÖ, kargaşalık çıkarmak için özel güvenlik şirketlerine emanet edilen nerelerde, ne tür eylemler yaptırabilir? Bu olasılık neden gözden kaçırılıyor?

 

Hiç kusura bakmasınlar; AKP tarihi çabucak kandırıldıklarının örnekleriyle doludur.

 

AKP hep şaşırtır. Örneğin…

 

TBMM'de kurulan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyona atadığı isimlerden biri AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek'dir.

 

17-25 Aralık'tan önce eski savcı Petek'in Fethullah Gülen'e nasıl güzellemeler yaptığını tv ekranlarından duymayan kaldı mı?

 

Sahi Ergenekon- Balyoz kumpaslarına halkı ikna etmek için Reşat Petek'i kimler ekrana sürdü? Öyle ya binlerce emekli savcı varken neden Reşat Petek? Neyse…

 

Böyle birini AKP, araştırma komisyonuna nasıl atar?

 

Şundan olabilir mi:

 

Reşat Petek'in eşi Şerife Petek güvenlik işleriyle uğraşıyor. Şerife Petek, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin kardeşi Osman Köse ile ortak Tempo Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi'ni kurdu.

 

Reşat Petek'in yeğeni Necmettin Şimşek Türkiye'nin en büyük özel güvenlik şirketi, Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş sahibi.

 

Herhalde…

 

Aile yakınları özel güvenlik şirketi sahibi olan Reşat Petek, bu sebeple FETÖ'yü araştırma komisyonuna gönderildi! Başka sebep göremiyorum!..”

 

Evet…

 

Cemaat’in özel güvenlik şirketlerine ilişkin bağlantıları ilk kez Odatv aylar önce gündeme getirdi.

 

Bugün ise devlet, özel güvenlik şirketleri içerisindeki Gülen Cemaatçilerine karşı önlemler alıyor.

 

Ne diyelim…

 

Koca bir günaydın…”


siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri