Papaz pazarlığını yazana flaş sansür

Türkiye – Amerika Birleşik Devleti arasında krize neden olan Papaz Brunson ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. ABD ile yapılan papaz Brunson pazarlığını köşesine taşıyan yazara sansür uygulandı. İşte ayrıntılar;

Amerika Birleşik Devleti, Rahip Brunson’un serbest bırakılmamasının ardından Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı aldı. Bu kararın ardından büyük bir kriz ortaya çıktı. Türkiye’den çok sert tepkiler geldi.

Bu gelişmeler yaşanırken Türkiye'nin ABD ile papaz pazarlığını köşe yazısında kaleme alan Hürriyet yazarına ise sansür geldi. Hürriyet yazarı Cansu Çamlıbel, Ankara’nın ABD’li rahip Andrew Brunson karşılığında Halkbank’ı hedef alan 2 yeni soruşturmanın sonlandırılmasını talep ettiğini yazdı. Ancak Çamlıbel’in yazısı bir süre sonra Hürriyet’in sitesinden kaldırıldı.

Hürriyet yazarı Cansu Çamlıbel, bugün yayımlanan köşe yazısında ABD'li rahip Andrew Brunson için Ankara-Washington arasında geçen pazarlığın detaylarını yazdı. "Yanlış anlaşılma mı, Halkbank mı?" başlıklı yazı daha sonra Hürriyet'in internet sitesinden kaldırıldı.

​Çamlıbel, yazısında, ABD'de Halkbank'ı hedef alan yeni iki soruşturma olduğunu ve Ankara'nın Brunson karşısında bu soruşturmaların sonlandırılmasını talep ettiğini yazdı.

İşte o yazının tamamı:

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İşçileri taşıyan helikopter düştü! Onlarca ölü var
Coşkun Göğen'in kızı Dünya Göğen hayatını kaybetti
Bedellide dikkat çeken detay!

Gündem Haberleri