Pervin Buldan ve 8 HDP'li vekil hakkında 'Kobani' fezlekesi hazırlanıyor

HDP'nin eş Genel Başkan'ı Pervin Buldan ve 8 milletvekili hakkında 6 - 8 Ekim olayları ile ilgili fezleke hazırlanıyor. 

6 - 8 Ekim tarihinde düzenlenen Kobani olayları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada iddianame kabul edildi. HDP Eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı iddianamenin kabulü sonrası yeni bir adım atıldı.

Olayların yaşandığı tarihte HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanmasına karar verildi.

37 kişi hayatını kaybettiği Kobani olayları sırasında Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerinde yaptıkları çağrılar nedeniyle 'azmettirici' sıfatıyla sorumlu tutulan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp yargılanmaları talep ediliyor.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen isimler arasında HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar gibi isimler bulunuyor.

 

FEZLEKELER MECLİS'E GÖNDERİLECEK

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz'ın hazırlayacağı fezlekeler Adalet Bakanlığına gönderilecek.

'Dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlanan fezlekeler daha sonra TBMM'ye sevk edilecek.

 

MECLİS'TE OYLANIP SON KARAR VERİLECEK

 

Meclis'e ulaşan fezlekeler ilgili komisyonlarda ele alınmasının ardından Meclis Genel Kurulunda görüşülüp oylanacak.

Kurulda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde HDP'li milletvekilleri için adli süreç başlayacak.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri