RTÜK Acun'a acımadı

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8, İşte Benim Stilim yarışması yüzünden ceza yedi.

RTÜK’ten Acun’a ağır darbe geldi. RTÜK, Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8’in en çok izlenen programlarından olan İşte Benim Stilim’e ‘marka’ cezası verdi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre RTÜK, bu programın gençleri markaya özendirdiğini savunurken, ayrıca jüri üyelerinin yarışmacılara yönelik söz ve hareketlerinin de kadını aşağıladığını vurguladı. RTÜK, programdan ötürü TV8’e 365 bin lira ceza kesti. Programa ceza verilmesinin gerekçesi şöyle:

 

JÜRİ ÜYELERİ AŞAĞILIYOR

“Programın bir moda yarışması olması itibariyle, yapılması gereken kıyafet eleştirisiyken, bazı jüri üyelerinin eleştirilerinde kıyafetler ikinci planda kalmakta, kıyafetlerini beğenmedikleri yarışmacıların tavır ve kişiliklerine yönelik aşağılama, küçük düşürme gibi eleştiri sınırlarını aşan yorumlar yaptıkları ve ses tonlarını yükselterek yarışmacıları azarlayarak konuştukları görülmüştür.

ÜNLÜ OLMA ADINA SİNDİRİYORLAR
 
Ayrıca programda bazı yarışmacıların kıyafetlerinin beğenilmemesi durumunda, jüri üyeleri tarafından ‘vücudun çok güzel ancak seçtiğim kıyafetler ile tarz oluşturmuyorsun’ yönünde yorumlarda bulundukları vurgulanarak, yarışmacıların da ‘ünlü olmak adına’, kadın kimliklerinin aşağılanmasına ses çıkarmadıkları belirtildi.
 
MARKA DÜŞKÜNÜ NESİL

Çocuk ve gençlerin TV faktöründen etkilenerek, sürekli, bir ‘marka giyinme’ yarışı içinde oldukları, ailelerin ekonomik durumunu düşünmeksizin bu çarkın içinde döndükleri düşünüldüğünde, söz konusu hedef kitlenin de ekran başında olabileceği bir saatte yayınlanan bu programda, giyim sanki yaşamımızın odak noktasıymış, şık ve tarz bir giyim hayatın en önemli unsurlarından biriymiş algısı yaratıldığı, gelişim çağındaki çocuklara, gençlere bu algının empoze edilmesinin gerek psikolojik gelişimleri açısından gerekse ailelerine getirebilecekleri maddi külfet açısından ve programda sergilenen olumsuz tavır ve davranışlar açısından da birçok sakınca yaratabileceği düşünüldüğünde, ilgili yayının korumalı saatler içerisinde yayınlanmasının uygun olmadığı kanaati oluşmuştur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri