SANCAK İŞİ KUMAR MI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yönelik gerçekleştirilen saldırının faillerinin yakalandığını hem TV'de hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 'Terör Zirvesi' görüşmesinde dile getirdi.

Fakat emniyet ve savcılık kaynakları, Davutoğlu’nun açıklamalarını doğrulamadı. Aksine tutuklanan veya gözaltına alınına kimse olmadığı belirtildi.


SALDIRGANLAR TERÖRİST DEĞİLMIŞ
 
ES Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın yeğeni Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ın aracına 20 Ağustos’ta evinden işyerine giderken silahlı saldırı yapıldı. Olaydan Sancak ile yakın korumaları yara almadan kurtuldu. 
 
İstanbul Emniyeti saldırının yaşandığı bölgedeki bütün güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonrasında saldırganların Sancak’ı Hadımköy’deki evinden çıktığı andan itibaren takip ettiği tespit edildi. 
 
Emniyet saldırıya önce bir terör saldırısı olarak baktı. Fakat yapılan incelemelerde hem olaya karışan aracın hem de saldırganların terör örgütleri PKK/KCK, DHKP/C ve MLKP ile bir irtibatı olmadığını öğrendi.

Önce terör saldırısı demişlerdi
 
Hükümete yakınlığı ile bilenen gazete ve TV kanalları Murat Sancak'ın aracına ateş açılmasını, terör saldırısı olarak manşetlerinden verdi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve hükümet yetkilileri de saldırının terör eylemi olabileceği üzerinde durmuştu. 

Nedeni kumar borcu mu?
 
Emniyet araştırmaları sonucu saldırganların, İstanbul'un en önemli kumarhane işletmecisi adına çalıştığı ortaya çıktı. Kumarhanenin güvenlik kameralarından da Sancak'ın saldırıdan önceki hafta yasadışı faaliyet yürüten kumarhaneye birkaç kez girdiği tespit edildi. Sancak'ın buraya 10 milyon liralık kumar borcu olduğu iddia ediliyor.

MeydanGazetesi.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri