Abdulkadir Selvi, 9 aralık 2013'te Yeni Şafak’ta FETÖ lideri Fetullah Gülen için yazdığı “Hocam Türkiye'ye Dön Artık” başlıklı yazısı eleştirilince üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yazıyı neden yazdığını açıkladı.
Yazısında, Gülen için “Hazret-i Ebubekir’in gösterdiği dirayete benzer bir şekilde dönüp başımıza gelseniz hocam” ifadesini kullanan Selvi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “9 Aralık 2013 tarihli, ‘Hocam Türkiye’ye dön artık’ başlıklı yazım Sayın Erdoğan’ın 15 Haziran 2013 tarihinde yaptığı Türkiye’ye dön çağrısından sonra FETÖ’yü ABD’nin kontrolünden çıkarmak için yazılmıştır. FETÖ, Türkiye’de olsa bugün yeri cezaevi olurdu, Pensilvanya değil” ifadelerini kullandı.
Selvi söz konusu yazısında, “Öğrendim ki Hocam, sizin de ağlamaktan gözleriniz şişmiş. Bilin ki sizde gözyaşları, bizde kalbimize damlayan kan damlaları oldu” ifadelerine vermişti.
AÇIKLAMAYA SOSYAL MEDYA'DAN TEPKİLER
Selvi'nin açıklamasına sosyal medya kullanıcıları değişik tepkiler gösterdi.
Çok sayıda yorum alan paylaşım kısa sürede gündeme oturdu. Kullanıcılar Selvi ile Gülen'in fotoğraflarını yan yana paylaşarak tepkilerini gösterdi.
siyasetcafe.com