Şiddet gören kadınlara rap şarkılı destek

Şiddet gören kadınların sesini duyurmak ve onlara destek olmak amacıyla hayata geçirilen ‘Ben Yanındayım’ adlı farkındalık projesinde şarkıcı Karsu Dönmez, rapçi Çağrı Sinci ve oyuncu Mehmet Aslantuğ bir rap şarkısında buluştu.

1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” aracılığı ile Avon markasının desteklediği sosyal sorumluluk ve farkındalık projesinde, kadınların gördüğü şiddet ve çaresizlik duygusu bir rap şarkısı ile dile getirildi.

 

Bu proje için ilk kez rap tarzında bir parça seslendiren şarkıcı Karsu Dönmez, şarkının söz yazarı ve erkek vokali Çağrı Sinci, “ben yanındayım” seslendirmesi ile Mehmet Aslantuğ projeye hayat verdiler. 25 Kasım’da markanın sosyal medya hesaplarından #benyanındayım etiketi ile  yayınlanan şarkıda çocuk yaşta ailesinin zoru ile evlendirilen bir kadının gördüğü şiddet, çektiği acılar ve yalnızlığı anlatılıyor.

 

Şarkının sonunda “ben yanındayım” diyen Mehmet Aslantuğ aracılığı ile aslında tüm dinleyiciler desteğe çağırılıyor.

 

“HİSSEDEREK SÖYLEDİM”

Tüm dünyada ciddi bir hayran kitlesi olan caz  şarkıcısı ve piyanist Karsu Dönmez bu proje için ilk kez stüdyoya girerek bir rap şarkısı seslendirdi. Şarkıyı seslendirirken çok duygulandığını ve hatta hissettiklerinden dolayı korktuğunu dile getiren Karsu Dönmez; “Bu projede olmakla bir kişiye dahi yardımım dokunacaksa ne mutlu bana. İlk kez rap söyledim ama bunun için zorlanmadım. Zorlandığım şey şarkıyı okurken hissettiklerim oldu. Şiddet görmek ama imdat diyecek, yardım isteyecek kimseyi yanında bulamamak; en kötüsü de bu. Lütfen kadınlarımıza destek olalım, yanlarında duralım” dedi.

 

“ŞİDDET ERKEĞİN EN ZAVALLI HALİ”

Projenin destekleyicilerinden ve “Ben Yanındayım” diyen en önemli isimlerden biri de Mehmet Aslantuğ oldu. Aslantuğ, “Kadına şiddet, bir erkeğin; hem vahşi, hem kompleksli, hem de en zavallı hâlidir! Ve bu hâl onu asla bir insan yapmadığı gibi, yenildiği o çarpık duygunun vadettiği “er kişi” de yapmayacaktır. Tarihin böyle kaydı yoktur! Bu acıklı suçtan geriye kalan tek gerçek onursuzluktur!” dedi.

 

“BU BİR İTİRAZ”

Şarkı sözlerini yazan, müzikal düzenlemeyi yapan ve erkek vokal olarak şarkıyı seslendiren rapper Çağrı Sinci, “Bu şarkı; kadın cinayetlerinin, aile içi şiddetin ve çocuk istismarlarının sıradanlaşmasına ve hatta geçiştirilmesine ettiğim bir itirazdır. Kadın cinayetleri politiktir çünkü kadının özgür olmadığı yerde hiç kimse özgür değildir.” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri