Soçi’den sonra sıra Brüksel’de

Rusya'nın Soçi kentinde Suriye'nin yeniden inşası için yapılan görüşmelerin ardından 2018'in başında Belçika'nın başkenti Brüksel'de 'yeni Suriye' için bir konferans düzenleneceği öğrenildi.

Türkiye'nin de katılması beklenen konferansta çok sayıda ülke bir araya gelerek Suriye'deki siyasi meselelerin yanı sıra güvenlik, kalkınma ve yeniden yapılanma gibi konular ele alınacak.

-SİYASİ ÇÖZÜM İÇİN SOÇİ'DEN SONRA BRÜKSEL-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin önceki gün Soçi'de gerçekleştirdikleri üçlü Suriye zirvesinin ardından Suriye'nin geleceği belirginleşmesine yönelik adımlar da belli olmaya başladı. Görüşmenin ardından yapılan ortak bildiride siyasi çözümünün önemine vurgulanarak, Suriye'de yeni bir döneme girildiği vurgulandı. Üçlü zirve sonuncu yayınlanan ortak bildiri çerçevesinde üç ülke çalışmalarını sürdürürken, siyasi çözümünün devamı için Brüksel'de de 'yeni Suriye' görüşmelerin gerçekleşmeyeceği öğrenildi. Türkiye'nin de katılacağı konferansta çok sayıda ülke bir araya gelerek Suriye'deki siyasi meselelerin yanı sıra güvenlik, kalkınma ve yeniden yapılanma gibi konular ele alınacak.

-BRÜKSEL'DEKİ TOPLANTIYA TÜRKİYE DE KATILACAK-

Üst düzey bir Avrupa Birliği (AB) yetkilisi, Türkiye'nin bölgedeki rolün önemini vurgulayarak, Brüksel'de 2018'in ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanan Suriye toplantısında Türkiye'nin de katılması beklendiğini belirtti. Yetkili, Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Türkiye'nin Suriye savaşından kaçan binlerce kişiye yardım etmesini takdir ederek AB'nin bu konuda belediyelerin desteklenmesi için adımlar atacağını söyledi.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri