Şok Gelişme! ABD’den Suudi Arabistan’a ambargo

Son Dakika… Amerika Birleşik Devleti Temsilciler Meclisi'nde, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından flaş bir teklifte bulunuldu ve Suudi Arabistan’a ambargo uygulanması yönünde tasarı sunuldu. İşte ayrıntılar;

ABD Temsilciler Meclisinde, Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan'a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için yasa tasarısı sunuldu.

ABD'de Temsilciler Meclisi Massachussets eyaleti vekili Jim McGovern, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan'a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için meclise yasa  tasarısı sunduğunu açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Demokrat vekil, Temsilciler Meclisine resmen sunduğu yasa tasarısıyla  ilgili açıklamasını Twitter hesabından yaptı.

McGovern, açıklamasında, "Bakan Pompeo, Suudi Arabistan Hükümetinin  'Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması veya öldürülmesine ilişkin emir veya  direktif vermediğini' tescil edene kadar Suudi Arabistan'a tüm askeri yardım ve  satışların yasaklanması için Temsilciler Meclisine yasa tasarısını resmen  sundum." ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi, tasarının içeriğini henüz kamuoyu ile  paylaşmazken, tasarıya şu ana kadar 6 Demokrat ve 2 Cumhuriyetçi temsilcinin de  destek verdiği belirtildi.

Dış İlişkiler Komitesine sunulan tasarının hem komitede hem de  mecliste oylanıp kabul edilebilmesi için çoğunlukta olan Cumhuriyetçilerin  desteğini de alması gerekiyor.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri