Süleymancılar hakkında suç duyurusu: Dini istismar, dolandırıcılık, tehdit ve şantaj

Süleymancılar Cemaati’nden bazı isimlerin yönetimindeki iki şirket hakkında ‘dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık, tehdit, şantaj ve adil yargılamayı etkilemeye’ yönelik suçlardan suç duyurusunda bulunuldu.

Yurtlarındaki yaşanan şiddet, intihar ve cinsel istismar gibi olaylarla gündeme gelen Süleymancılar Cemaati ve yöneticilerine yönelik şimdi de ‘Tehdit, Şantaj ve Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütlü suçlar ve genel soruşturma bürolarına ayrı ayrı olmak üzere iki adet suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Yönetiminde Süleymancıların olduğu “Fazilet Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Fazilet Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Ltd.” firmaları ve birçok isme yönelik suç duyurusundaki dilekçelerde kamuoyunda, cemaatin lideri olarak bilinen Alihan Kuriş isminin de yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

Konut almak için ödemesini yaptıkları halde mağdur edilenlerden T.A., savcılığa suç duyurusunda bulunarak, “Kendilerini Süleymancılar Cemaatinin içinde üst düzey yönetici olarak tanıtan Fazilet Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Fazilet Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti firma yetkilileri, dini hassasiyetlerimizi istismar etmek suretiyle inancımıza olan duygularımızı da kullanarak üzerimizde güven oluşturdular. Akabinde de yürütecekleri konut projeleri üzerinden tarafımıza topraktan satış şekliyle daire satarak ödemesini de peşin aldılar. Bir yıl içinde anahtar teslimi ile dairemizi bize vereceklerini yazılı olarak taahhüt ettiler. Ancak, aradan 4 yıl geçmesine rağmen dairemizi teslim etmedikleri gibi ödememizi de iade etmediler. Tüm bunlara rağmen haklarımızın peşine düşmeyelim diye bir de bizi tehditlerle susturmaya çalıştılar. Hatta bir keresinde Ümraniye ilçesindeki bir AVM’de tarafımıza içerisinde tehdit yazılı not ilettiler. Bu tehdit ile ilgili polise şikâyette bulundum ve savcılık soruşturması halen devam ediyor” dedi.

Cemaat içinde üst düzey konumda olduğu söylenen bazı isimlere ulaşarak yaşadıklarını anlattığını da vurgulayan şikâyetçi T.A., “Mağduriyetimizin giderilmesi konusunda büyük zorluklarla ulaşabildiğim önemli isimler, böylesi ciddi bir konu da ilgililer hakkında davranışlarından vazgeçmelerine yönelik herhangi bir yaptırımda bulunmadılar. Özellikle de çevrelerine cemaat içinde yönetici konumunda olduklarını söyleyerek güven oluşturan ve sonra da yasalara ve usullere uygun hareket etmeyen kişiler hakkında ‘bu kişiler camiamızdan değil, bizimle hiç bir bağları bulunmamakta ve dikkat edilsin’ gibi her hangi bir deklarasyon da yayımlamadılar. Hatta bu nedenle suç duyurusunda bulunacağımızı defalarca kez beyan etmemize rağmen, ilgililere sahip çıkarak bizi dikkate bile almadılar. Üstüne üstlük bazı devlet büyüklerimizin isimlerini de kullanarak, yakınlığımız var diyerek bize gözdağı da verdiler. Bu yapı içinde bulunan yönetici konumunda olduklarını söyleyen üyeler tarafından başımıza ne geleceğini bilmiyoruz” diye konuştu.

 

 

GÜVENLİĞİMİZDEN ENDİŞELİYİZ

 

T.A., şunları dile getirdi:

 

“Ailece can güvenliğimizden endişeliyiz. Bu sebeple tüm bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldım. Ayrıca, yine aynı yöntemlerle mağdur ettikleri kişiler tarafından suç duyuruları ile açılmış davaların bulunduğunu ancak cemaat üyeleri tarafından kendilerine zarar verilir korkusuyla açıklama yapmaktan çekindiklerini biliyorum. Kaldı ki en son olarak cemaatin en tepe noktasında uzun yıllar hizmet verdiği söylenen Y.B. isimli bir şahsa ulaşarak tüm yaşadıklarımızı kendisine aktardıktan sonra artık basın açıklaması yapacağımı söyledim. Kendisi de bana ‘Sakın böyle bir şey yapma, zaten medya üzerimize geliyor. Bir de böyle vahim bir durumla gündeme gelirsek çok kötü olur. Ben Alihan Kuriş veya yanındakilerle konuşmaya çalışacağım. Benden haber bekle, mutlaka sana dönüş yapılacak’ dedi. Ama ne Y.B. tarafından ne de Alihan Kuriş kanadından herhangi bir dönüş olmadı. Tüm bu yaşananlar ve yaşadığımız mağduriyetler neticesinde bu açıklamayı yapmaktan başka hiç bir çare bırakmadılar.”


Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri