Suriyeliler kanun dinlemiyor; eylem yapacaklar!

İstanbul'da yaşayan Suriyeliler valiliğin ikamet kararını protesto etmek için 27 Temmuz'da geniş çaplı bir eylem hazırlığında. Süleyman Soylu'nun "yaptırmayız" dediği bu eylem Fatih'ten başlayacak.

 

İstanbul Valiliği’nin “İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyeliler’in şehri terk edeceği” yönündeki açıklamasına rağmen, Suriyelilerin eylem hazırlığı yaptıkları bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bu tür eylemlere izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

İstanbul kayıtsız sığınmacıların akınına uğramış durumda. Bir milyondan fazla sığınmacının olduğu İstanbul’da alınan kararla bir düzenlemeye gidileceği bildirilmişti.

Bu karar göre; İstanbul Valiliği Suriyelilere çağrı yaparak, kaydı bulunmayan Suriyelilerin 20 Ağustos’a kadar şehri terk etmesini istemişti.

 

SURİYELİLER KANUN DİNLEMİYOR

Türk Devleti’nin her türlü insani yardımına ve hoşgörüsüne rağmen, bazı sözde STK’ların da desteği ile Suriyeliler bu karara tepki göstererek eylem yapmaya hazırlanıyor.

Aralarında ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği ve Hukuçular Derneği gibi kuruluşlar olan STK’lar öncülüğünde eyleme hazırlanan Suriyelilerin 27 Temmuz’da Fatih’te toplanacakları iddia ediliyor.

Sosyal medyada örgütlenen eylemciler, Cumartesi günü saat: 17.00’de fatih’te eylem yapma ilanları paylaşıyorlar.

 

 

1 GÜNDE SURİYE'DEN GELENLER 1 AY SÜRE AZ DİYOR

“KİMLİKSİZ OLANLARA ULAŞAMIYORUZ”

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut bir açıklama yaparak, verilen sürenin yeterli olmadığını iddia etti. Davut Valiliğin kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Suriyeliler uzun zamandır Türkiye'de yaşıyor. 2016'da İstanbul'da kayıt durduruldu. Bazı istisnalar hariç. İstanbul'un ve devletin güvenliği hepimiz için önemli. Ama 1 ay içinde bir insan nasıl düzenini bırakıp başka bir ile gidebilir. Bu vatandaş başka ile gitmeli mi? Tabii ki gitmeli. Süreç 6 ay veya daha fazla olsaydı daha rahat olurdu. Şuan ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Kimliksiz olanlara ulaşamıyoruz. Ciddi bir uygulama sıkıntısı var"

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU KESİN KONUŞTU : “KİMSEYE BİR ŞEY YAPTIRMAYIZ”

Daha önce katıldığı bir canlı yayında İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderileceğini söyleyen içişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası eyleme ilişkin "Kimseye bir şey yaptırmayız" demişti. Bakan Soylu; “20 Ağustos’a kadar süre verdik, İstanbul göçmen kaydına kapatılmıştır. Yeni kayıt yapılmayacaktı, kayıtsız olan Suriyeliler şehri verdiğimiz süreye kadar terk edecektir”, açıklamasını yapmıştı.

 

 

Siyasetcafe.com 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri