Tanzanya Başkanı'nın zekası test kitlerindeki büyük skandalı ortaya çıkardı

Tanzanya Başkanı John Magafuli, coronavirüs (SARS- Çov-2) test kitleri ile ilgili bir skandalı ortaya çıkardı.

Tanzanya Başkanı John Magafuli zekası ile birilerini geride bıraktı.

Coronavirüs (SARS- Çov-2) test kitlerinin ülkesine ithaline izin verdi. Sadece Tanzanya otoriteleri tarafından uygulanması yönünde talimat verdi. Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) güvenmedi ve laboratuvarlara sahte test örnekleri gönderdi.

İnsandan olmayan örnekler topladılar. Keçi ve papav meyvesi gibi. Testlere insan isimleri, yaş ve cinsiyet etiketlendi ve laboratuvara gönderdiler.

Testlerden bazıları; bir keçi, bir meyve pozitif yani virüs taşıyor çıktı.

 

BAŞKAN'NIN YORUMU : 'BİR ŞEYLER DÖNÜYOR'

 

Bu gerçeklerin ardından Başkan halka sesleniş konuşması yaptı ve konuşmada şunları söyledi:

'Keçilerden örnek aldık, koyunlardan, papavdan (tropical bir meyve) hatta otomobil yağından ve daha bir çok değişik kaynaklardan örnekler aldık ve laboratuvara götürdük, onlara hiç bir şey söylemeden. Hatta bütün örnekleri tek tek isimlendirdik. Örneğin, otomobil yağından aldığımız örneğe Jabil Hamza, 30 yasında, erkek yazdık, sonuç "negatif" (olumsuz) geldi.

Jack Fruit (tropical bir meyve) den örnek aldığımızda onu Sarah Samuel olarak etiketledik, 45 yasında, bayan, sonuç "kesinleşmemiş" olarak geldi.

Papav’dan aldığımız örnek için Elisabeth Ane ismini koyduk. 26 yasında bayan olarak etiketlendi, sonuç "pozitif"(olumlu) geldi. İşte burada Corona‘dan söz ediyoruz. Bu demek ki bu meyveden alınan sıvı pozitif, yani Corona virüsü taşıyor.

Bir kuş çeşidi olan Kwore’den örnek aldık "pozitif" çıktı.

Bir tavşandan örnek aldık,sonuç "belirsiz" çıktı.

Keçiden örnek aldık ve sonuç "pozitif" geldi.

Koyundan örnek aldık ve sonuç olumsuz geldi. Böylece görüyoruz ki örnekler alıp, bunlar insanlardan geliyor dediğimizde test sonuçları pozitif geliyor yani Covid-19 hastalığı var deniliyor. Bu demek ki bütün papav meyveleri, keçiler, jackfruit de izole edilmeliler.

 

TEST KİTLELERİNİN ARDINDAKİ KİRLİ OYUN

 

Böyle bir olaya şahit olduğunuzda bu test kitlerinin ardında kirli bir oyun olduğunu görüyorsunuz. Bu ülkede yanlış olan bir şeyler var demek ki. Ya laboratuvar çalışanları para ile satın alındılar ya da iyi eğitilmediler ki bu doğru olamaz. Çünkü bu laboratuvar başka bir çok salgın hastalık için kullanılıyor. Test kitlerinde bir şeyler var. Artık papav meyvesi bile Covid 19 hastası çıktığına göre Dünya Sağlık örgütü (WHO) bir şeyler yapmalı.

Keçiler, ağaçlar bile bu virüsten etkilenmişlerse bilim insanları bu konuyu araştırmalılar. Buradan giderek diyebiliriz ki Covid-19 hastalığı var denilen kişilerde gerçekten bu hastalık olmayabilir. Peki bu Covid-19 hastalığı var denilen keçiler ölmedi, yaşıyorlar, papav meyvesi olgunlaşıyor. Ölmüyorlar. Bu da Covid-19 hastalığından ölümlere sorgulama getiriyor.

Testlerimizi yaparken özellikle dikkat ettik. Meyvenin içinden örnek aldık. Dış kabuğundan değil, hastalıklı birisi dokunmuş olabilir denilir diyerek ve aynı hassasiyeti keçi ve tavşandan da örnekler alırken gösterdik. Dışa açık olmayan yerlerden örnek aldık.

Bir keçi, bir meyve, bir kuşa bile bu testler olumlu sonuç veriyorlarsa, kendimize sormamız gereken çok soru var Biz Tanzanyalılar ve tüm Afrikalılar olarak hatta daha genişleterek tüm dünya olarak kendimizi bütün bu virüs olayını sorgulamamız gerekiyor. Tanzanyalıların iyi anlayamadığı bir şey olmalı ve bilim topluluğunun da hatta tüm dünya tarafından iyi anlaşılamayan bir şeyler var. Özellikle Afrika’da bu testleri yapanlara tavsiye ediyorum, örnekler alın hayvanlardan hatta bir duvardan, bir kertenkeleden herhangi bir şeyden. Benim söylediklerimi kanıtlayacaklar. Ben bir bilim uzmanıyım. Ne söylediğimi biliyorum.

Tanzanyalılara bir tavsiyem var: Endişelenmeyin! Daha işin başlangıç aşamasındayız . Panik olmayın. Çok çalışmaya devam edelim. Üretim yüksek ölçekte olarak devam etmeli . Birbirimizi korkutmayalım. Politikacılar da bunu bir politik gündem olarak kullanmayı durdurmalı. Bu onlara bir şey kazandırmaz. Biz Tanzanya olarak bu konuda kullanılmamalıyız. Corona sadece Tanzanya'da değil her yerde. Amerika'da, İngiltere'de, Hollanda'da İsveç'de, Çin'de Japonya'da her yerde. Bunu bir temel olarak kullanmamalılar. Öncelikle bu hastalık asla burada başlamadı.

Tanzanyalılar, güçlü olalım, birlik olalım. Tanrıyı ön planda tutarak çok çalışalım, birbirimizden korkmayalım, birbirimize yardım edelim. Böylece birlikte bu sorunu çözeriz. Anlattığım örneklerdeki gibi Papavda bile corona var, Kwane kuşunda, keçide. Bilimsel açıdan baktığımızda, insanlar gerçekten çok çalışmalı. Uzmanlarımız, üniversitelerde çalışanlar araştırmalar yaparak, çok çalışarak ülkenize bağlılığınızı göstermenin zamanı.

Bu laboratuvarın başkanı gerçekten işini bilseydi elindeki test kitleri ile önceden kendisi biz yapana kadar değişik araştırmalar yapsaydı.

Sonuç olarak bu olayda bir çok saçmalık var ”

 

ULUSAL SAĞLIK LABORATUVARI MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

 

Başkanın tavrını iyi anlayabilmek için Tanzanya ile ilgili başka veriler de bize etraflı bilgi verebilecek.

Tanzanya başkanı bu konuşması sonrasında başkent Darüsselam'da bulunan Ulusal Sağlık Laboratuvarı müdürünü görevden aldı.

Dünya sağlık örgütü verilerine göre Tanzanya’da Çovid-19 dan yaşamını  yitiren hasta sayısı 19.

Geçtiğimiz haftalarda Tanzanya başkanı, kendisinden önceki başkanın imzalamış olduğu Çin’den 10 milyar dolarlık  borç alımı anlaşmasını  “bu şartlar ve koşullar ancak deliler tarafından kabul edilir” diyerek iptal etti. Oysa ki bir kaç sene önce bir çok Afrika başkanı Çin’in mantık dışı öldürücü koşullu borç anlaşmalarını geri ödemeleri olanaksız olduğu halde kolayca imzalıyorlardı. Çin kaynakları henüz anlaşmanın resmi olarak iptal olmadığı söyleseler de bu Afrika genelinde böylesine bir yaklaşımın başladığını, ileride genel habercisi.

 

Başkanın konuşmasının yayınlandığı video:

 

 

 

SERAP BALAMAN / ÖZEL HABER

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri