THY şüpheli uçakları ne yapacak? İşte o açıklama...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Boeing 737 MAX 8 ve Boeing 737 MAX 9 tipi araçlarının uçuşlarının, uçuş emniyetini teminen tedbir amacıyla ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yurt dışında 5 ay içerisinde Boeing 737 MAX 8 ve Boeing 737 MAX 9 tipi yolcu uçaklarının karıştığı iki farklı kazanın oluş nedeninin Bakanlığa bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alındığı ifade edildi.

Bakanlıktan gelen açıklamanın ardından konuya ilişkin THY Basın Müşavirliğinden de resmi bir açıklama geldi. THY’nin uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğinin ön planda olduğu belirtilen açıklamada, THY bünyesinde bulunan 12 Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının operasyonlarını 13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulduğu belirtildi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bilal Ekşi, güvenliğin ve uçuş emniyetinin birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Belirsizlik sona erene kadar Boeing 737 MAX tipi uçağın seferlerinin durdurulduğunu söyleyen Ekşi, yolcuların detayları web sitesi ve çağrı merkezlerinden öğrenilebileceğini belirtti.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri