Türkeş'in Doktoru'ndan ŞOK açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi eski genel sekreteri ve Alparslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu, 'Ülkücülerin yönetimindeki bir MHP Türkmen katliamı karşısında sadece olayı kınamaz. Başbuğumuz Kıbrısta Harekattan on beş sene önce T.M.T. yi kurdu” dedi.

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını ilk açıklayan isim olan Selim Kaptanoğlu, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

 

“Ülkücülerin yönetimindeki bir MHP Türkmen katliamı karşısında sadece olayı kınamaz. Başbuğumuz Kıbrısta Harekattan on beş sene T.M.T.yi kurdu. TMT (Türk Mukavemet Teşkilatı) Kıbrıslı gençleri savaşa hazırlıyordu ve bu gençler Kıbrıs Barış Harekatında aslanlar gibi savaştı.” dedi.


Türk Mukavemet Teşkilatı (T.M.T.) nedir?

Türk Mukavemet Teşkilatı (kısaca TMT), 27 Temmuz 1957’de Burhan Nalbantoğlu, Rauf Denktaş, Alparslan Türkeş ve Kemal Tanrısevdi tarafından Lefkoşa’da kurulan, dağınık olarak faaliyet gösteren küçük grupları birleştirerek, tüm Kıbrıs adasına yaygın, her Türk köyünde varlık gösteren güçlü bir mukavemet örgütüdür. 

Kıbrıs’ta 1 Nisan 1955’te faaliyete geçen ve Türklere saldırmaya başlayan, Türk köylerini yakıp yıkan, EOKA terör örgütüne karşı, Türk halkının savunmasını yapacak bir örgütlenme gereksinimini duyan Kıbrıs Türkleri, önceleri çeşitli mukavemet grupları oluşturmuştur. 

Ancak, dağınık, küçük ve eğitimsiz olan bu mukavemet gruplarının askeri bir yapıya sahip EOKA karşısında, Türk halkının savunmasını yapması mümkün olmamıştır. Bu eksikliği gidermek amacıyla TMT kurulmuştur. 

TMT, Rumların iddia ettiği gibi bir saldırı ve terör örgütü değildir. Terör örgütü EOKA’dan 2,5 yıl sonra, Türklere yönelik saldırıların yoğunlaşması üzerine kurulmuş olması da, bunun kanıtıdır. Faaliyet gösterdiği süre içinde hiçbir Rum köyüne saldırmayan TMT, Türk gençlerini eğitmiş, kendilerini savunmaları için gerekli silahları sağlamıştır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri