TÜRKİYE NASIL KURTULUR?

Selçuk DÜZGÜN

 TÜRKİYE NASIL KURTULUR

 

'Hiç şüphem yok, Türkiye için bugün artık en büyük tehdit, aile kalemizi darmadağın edenlerdir. Bu tehdidin tankları ve füzeleri de televizyonlarımızdır.' der  üstad Ömer Lütfi Mete.

 

Haklı!

 

Örneğin; ben!

 

Ben de her vatandaş gibi işten eve evden işe bir hayatım var. İş zamanı dışında dünya ve ülke gündemini TV ekranlarından izliyorum. İzlediklerim karşısında ise her gece uykuya dalmadan önce  aklıma şu soru düşüyor `Türkiye Nasıl Kurtulur?`

 

Evet gerçekten TV ekranlarında gördüğümüz ve gördüğümüzle yandığımız  `Türkiye nasıl kurulur? `

 

Açıyorsun bir  TV `yi her şey gülpembe  birileri eğleniyor, zıplıyorlar, yiyiyor, içiyor, sıçrıyorlar ve  çılgınca eğleniyorlar...

 

Başka bir kanalda satılık koyunlar gibi kadınlar erkekler sıraya dizilmişler, evlilik programı diye alıcılarını bekliyorlar. Alıcılar ise deneme yanılma yöntemi ile ileriye dönük bir hayat arkadaşı arıyor. Kısacası modern kölelik ve köle taciri TV`ler.

 

Başka bir kanalda dizilerle hayatımıza hükmeden bir ahlaksızlık

 

Ahlaksızlığın, ihanetin pirim yaptığı zamanlarda kanallar çoğaldıkça sınırlarıda genişliyor.

 

Hadi haberleri izleyelim diyorumum hangi haber kanalını açsam o beynimizi, ruhumuzu kirleten TV programlarını hayatına geçirmiş canlı hikayelerle yüzleşiyorsum.

 

Oysa ben ülkemi, ülkemin insanını o insanın dünya insanlığına katkısını o kadar çok seviyorum ki ; gördüklerim karşısında irkiliyorum

 

İnsanımın hakikati ile yüzleşmek istiyorum. Türküm diyorum ben Türküm. O TV`dekilerde Türkse sahi  ben kimim?

 

Bazıları yine bana  yapma faşitlik diyecekler!

 

Evet efendimben` faşistim`, `kafatascıyım`, `geri kafalıyım` kime ne ? Ben Türkiye`yi ve Türk milletini çok sevmişim kime ne?

 

Ben Türk milletini geri istiyorum.Bunu istemek faşistlikse düşündügünüzden bin kat fazla faşistim.

 

Siyâsetmiş, iktisatmış, ticaretmiş bana ne. Bunların hiçbirine aldırmıyorum. Benim için milletimin menfaatleri önemlidir ve her şeye bu gözle bakarım. Yani ben milletimin Mecnûn'u gibiyim, dünyayı KIZIL ELMAYA çevirmek benim Leylam olmuş

 

Beynimi kemiren şu soruya cevap arıyorum: Türkiye  ve dolayısı ile Türk Milleti nasıl kurtulur?

 

Siz ne derseniz deyin; benim yaşamam Türkiye`nin  kurtulmasına bağlıdır.

 

Türkiye düşerse, bölünürse Türk Milleti hızla makurtlaşırsa benim de dünyadan zevk almam mümkün değil.

 

Türkiye, bildiğiniz gibi henüz  90 yıllık bir devlet. Hedefinde inşallah 2023 ve daha sonrası var. Türkiye dediğimiz bir asır önce dünyaya hükmetmiş koskoca Osmanlı`nın devamıdır, Osmanlı dediğin İlhanlı devletinin bir uç beyinden doğmuştur, İlhanlı Selçuklulara, Selçuklu Göktürklere kadar gider. Yani Türkiye dediğiniz Edirne`den Kars`a bir devletin adı değildir. Türkiye dediğiniz kavimle göçü ile dünyaya medeniyeti getiren, ulusları birbirleri ile kaynaştıran en az üç kıtada at koşturmuş , adalet dağıtmış bir sevdanın son merkezidir.

 

Böyle bir ülke yıkılırsa üzülmez misiniz?

 

Türkiye`yi kim kurtara bilir o muhteşem maziyi kim geri getirebilir?

Evet  bir asır önce dünyaya nizam veren bir devletin devamı olan Türkiye, şimdi dünyayı nizam edenlerin emrinde ise, devletin bekası için kardeş katline ferman veren  bir ecdadın torunları şimdilerde İmralı`da yatan bir soysuzun iki dudağından çıkan kirli pilanlara muhtaçsa gerçekten bu soruyu sormalı  `Türkiye Nasıl Kurtulur?`

 

Bu soruya  hemen şöyle cevaplar da verebilirim;

 

- Her şeyden önce Türkiye`yi Türk`lük ruhu  ile yönetecek insanlar göreve gelmeli. Bunların sağcı, solcu , cemaatci vs...si olmaz. Her camiada bu ruha sahip insanlar vardır. İşte bu insanlar tamamen ülke menfaati için egolarından, kibirlerinden , şahsi mefaatlerinden kurtulmalı ve bir araya gelmelidir.

 

- Türklük şerefinden yoksun, gayri milli unsurlar, Türklüğe düşman akımlar, hatta şahıslar derhal kontrol altına alınmalı ve gerkilirse imha edilmelidir.

 

-  Türkiye bir coğrafyanın adıdır ve taşıdığı misyon bir milletin adıdır. Öyle ise; derhal Türkiye dışındaki Türk Milletine mansup soydaşlarımızla birlik beraberlik kurulmalı ve bu ülke insanlarına serbest seyahat, ticaret ve toprak edinme hakkı verilmelidir. Ve hatta her kardeş ülke insanın diğer ülkenin vatandaşı sayılmaldır.

 

- Türkiye ve diğer Türk soylu devletler mutlaka ortak alfabe, dil, tarih, eğitim ve ekonomik işbirliğine gitmelidir.

 

- Bütün Türkiye`li dediğimiz insanlarımızı çok ama çok sevmeliyiz. Onlar bu ülkede yaşarken bizden çok ülkeyi savunmalıdırlar. Bunun için milli manevi seferberlik yapılmalıdır.Türkiye`li bir vatandaşa yapılan her türlü haksız muamaleyi devlet kendine yapılmış gibi görmeli ve gerekeni yapmalıdır.

 

Vel hasılı dostlar `Türkiye Nasıl Kurtulur?` sorusuna yanıt aramak için yukarıdaki gibi bir çok reçetemiz olabilir.

 

Ama Türkiye`nin geldiği şu noktada bana sorarsanız tek reçete vardır”

 

Oda ne mi?

 

`Bana 40 tane sözünün eri, Kürşat çerisi Türk bulun, Türkiye nasıl kurtulur size göstereyim.`

 

Neyse söz bitti.

 

Sıkıldıysanız ve anlamadıysanız  hadi TV izlemeye devam!... 

             

Selçuk Düzgün 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.