Türkiye'den Rusya'ya 'SİHA satışı' yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina ziyaretinde gazetecilerle gündemdeki konuları konuşurken Rusya'nın Ukrayna'ya SİHA satışımızı eleştirmesini de yanıtladı.

Basın açıklamasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Herhangi bir ülke drone alacak, alabilir ve şirketlerimiz bunu satabilir. Rusya'nın buna alınmaması lazım. Bu bir ticaret." dedi.

S-400 sistemlerinin tüm kontrolünün Türkiye'de olacağını belirten Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya SİHA satmamızdan dolayı yaptığı açıklamalara şu cevabı verdi:

"Biz Rusya dahil hiçbir ülkeye 'neden silah satıyorsun' demedik. Ukrayna ile anlaşmalarımız yıllar önce yapıldı, yeni değil ki! İyi bir ürün üretiyorsunuz. ABD değiliz ki şartlar öne sürelim. Bir ürünü satarken de Dışişleri Bakanlığından görüş alınıyor ve biz onları zaten değerlendiriyoruz. Uygun görüş vermediğimiz istisnalar oluyor. Herhangi bir ülke drone alacak, alabilir ve şirketlerimiz bunu satabilir. Rusya'nın buna alınmaması lazım. Bu bir ticaret."

Çavuşoğlu, Mısır'la artan normalleşme adımlarını değinerek, BAE'nin de farklı kanallardan Türkiye'ye olumlu mesajlar gönderdiğini de söyledi.

Siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri