Twitter, Facebook, Instagram, Periscope, Tiktok ve YouTube'ye 10'ar milyon ceza

Sosyal medyaya ceza yağdı. Twitter, Facebook, Instagram, Periscope, Tiktok ve YouTube'ye 10'ar sürenin dolmasının ardından milyon ceza kesildi.

Sosyal ağ sağlayıcılarının dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan "temsilci bulundurma" işleminin Türkiye'de de uygulanması istenmiş ve bunun için bir süre verilmişti.

Yasal süre sonunda bu kurala uymayan ağ sağlayıcılarına Türkiye ceza kesti.

10'AR MİLYON CEZA

Sosyal medya yasası olarak bilinen 7253 sayılı kanunda yapılan değişiklerle, Türkiye'de faaliyet gösteren ve günlük erişimi bir milyondan fazla olan yabancı kaynaklı şirketlere uymaları gereken bazı kurallar bildirilmişti. Bu kuralların yerine getirilmesi için verilen süre sonunda, kurallara uymayan Twitter, Facebook, Instagram, Periscope, Tiktok ve YouTube'ye 10'ar milyon  idari para ceza kesildi.

BİR AY SONRA 30 MİLYON CEZA DAHA

7253 sayılı yasa gereği bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün daha süre verilecek. 30 gün içerisinde kurallar yine yerine getirilmezse bu defa 30'ar milyon ceza kesilecek.

 

BAKAN YARDIMCISI DUYURDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu konu ile ilgili paylaşımlar yaparak verilen cezayı duyurdu.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri