Ülkü Ocakları'ndan Mersin'deki saldırıya ilişkin açıklama! 'Katili savunan ve bu cinayeti bir şova dönüştürenler...'

Mersin'de eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ü., Emrullah Kaplan'ı vurarak öldürmüştü. Yaşanan olayın ardından Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım açıklama yaptı.

Mersin'de eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ü., cadde ortasında Emrullah Kaplan'ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından Çağrı Ü. gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde, Toroslar ilçesi Kuvayı Milliye Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ü. ile caddede karşılaştığı 4 kişi arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın ardından Çağrı Ü., tabancasını çekip ateş açtı. Mermilerin isabet ettiği 4 kişiden Emrullah Kaplan, hayatını kaybetti. Çağrı Ü. ise gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'da yaşanan olayın ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Yıldırım mesajında 'Ülkü Ocakları mensubu kıymetli Ülküdaşım Emrullah Kaplan Mersin’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.  Ülküdaşımız Emrullah Kaplan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.' dedi.

 

'AKILLA İZAHI MÜMKÜN OLMAYAN BİR OLAYDIR'

 

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı da sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

'Bir ülküdaşımızın öldürülmesi teşkilatımızda derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Yaşanan bir kavga ardından olay yerinden uzaklaşan kişiye arkasından silahla ateş ederek sırtından vurup öldüren kişinin eski bir ocak başkanı olması eline bulaşan ülkücü kanını temizlemeyecektir.

Bazı haberlerde iddia edildiği şekilde bıçaklı bir saldırı ve yaralama olayı olmadığı halde, kamuoyunda cinayeti yumuşatmak için bazı kişiler tarafından yapılan algı çalışmaları ise tarafımızdan tepkiyle karşılanmıştır.

Konuyu buradan alarak üzerine vazife olmadığı halde bir katili savunan ve bu cinayeti bir şova dönüştürenler de ne derece büyük bir suça ortak olduklarını akıllarında bulundurmalıdırlar. Ortada Ülkücü bir gencin kanı ve sıkılan kurşunun hesabını verecek adi bir suçlu vardır. Herkesin bu konuları göz önünde bulundurarak yaptığı açıklama ve yorumlara dikkat etmesi gerekmektedir.

FETÖ’cü bir hainin, Mersin'de tetikçiliğini yapan bir katili, kamuoyu nezdinde aklamak için yapılan akla ziyan açıklamalar ise akılla izahı mümkün olmayan bir durumdur. Vefat eden rahmetli ülküdaşımızın acısını derinden yaşadığımızı belirterek, bu konunun adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı bildiririz. Ülküdaşımıza Allah’tan rahmet ailesi sevenleri ve Milliyetçi Ülkücü Harekete başsağlığı dileriz.'


Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri