Yalçın'dan 'Müdire hanım' dediği Akşener'e tepki

MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, “Müdire Hanım çıkmış, 'Eski İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Nevruz’a dikkat' diyerek yeni bir fitnenin peşine düşmüştür” diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın düzenlediği basın açıklamasıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yalçın İYİ Parti lideri Meral Akşener’i eleştirerek, “İP’siz ve sapsızların müdiresi Meral Akşener, 31 Mart Mahallî İdareler seçimleri yaklaşırken kamuoyunda kafa karışıklığını ve soru işaretlerine yol açmayı hedefleyen spekülatif ve provokatif açıklamalara ağırlık vermeye başlamıştır” dedi.

ÜST AKLIN KRİPTO GÖREVİ ORTAYA ÇIKIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Müdirenin açıklamaları, kendisine üst aklın temsilcilerince verilen ve işaretleri 3 yıl öncesinde görülmeye başlanan kripto görevleri ifaya yeltendiğinin apaçık göstergesidir” dedi.

BATININ YENİ ALTERNATİFİ AKŞENER’DİR

Yalçın açıklamasında, “15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce Financial Times’ta yayımlanan bir yazıda, Akşener’in uzun vadeli planı ve Türk siyasetinde icra etmesi istenen fonksiyon şöyle açıklanmıştır: AKP’nin Meclisi kontrol yeteneğini bozmak, Erdoğan’ın gelecek planları için MHP’yi geçersiz kılmak. Batılı medya organları AK Parti iktidarından umudunu kestiği için Meral Akşener’i ‘alternatif proje’ olarak öne çıkarmaya çalışmıştır.”

BATI AKŞENER’İ MHP’YE DARBE VURMAK İÇİN KULLANIYOR

Yalçın, yine 8 Temmuz 2016 tarihli Financial Times’da da Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rakip olabilecek tek lider olarak gösterilmiş olduğunu belirterek, “Darbe girişiminden üç gün önce ise Middle East Eye isimli İnternet sitesinde yayımlanan biyografik yazıda, Meral Akşener’in Batı’da “Türk siyasetinin anahtarı” olarak görüldüğü anlatılmıştır. Yabancı medyada yer alan bu türden mesaj ve yorumlar, Meral Akşener ve etrafına çevrelenenlerin; MHP’ye darbe vurmak ve bulunduğu konumdan uzaklaştırmak için uluslararası aktörler tarafından bir vasıta, manivela olarak kullanılmak istendiğini gözler önüne sermiştir.” İfadesini kullandı.

İP MÜDİRESİ FİTNE PEŞİNE DÜŞMÜŞTÜR

İP Müdiresi, 24 Haziran’da milletten gereken dersi almasına rağmen akıllanmamış, bu kez de 31 Mart seçimleri öncesinde icra-yı iğtişaş ve siyasi tedhiş için spekülatif, provokatif demeçler vermeye girişmiştir. Müdire Hanım çıkmış, ‘Eski İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Nevruz’a dikkat’ diyerek yeni bir fitnenin peşine düşmüştür” ifadelerini kullandı.

MÜDİRE KAOS MU PAZARLAMAKTA?

Yalçın açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:

“Müdire; kaos mu pazarlamakta, fitne mi servis etmektedir? İğtişaş peşinde mi, karmaşa derdinde midir? Toplumsal barış, huzur ve sükûn hedefinde midir? Bu fevkalade mahzurlu ve hassas noktaları kaşıyıcı sözler, Müdire Hanımın 8,5 aylık bakanlığının referansını ve icraatını akıllara getirmektedir.” 

SİYASETCAFE.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri